avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 357 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort

Buna ziua! Fiti amabili, as avea nevoie de o informatie....eu sunt plecata din Romania din 2007. Din 2008 nu mai am nici un fel de contact cu sotul meu. In iunie 2016, am aflat prin intermediul altor persoane ca a disparut de la domiciliu. Parintii lui au alertat Politia. Cautarile Politiei nu au procurat nici un rezultat, in consecinta fiind declarat disparut. Intrebarea mea este: cum pot obtine divortul in aceste conditii? Multumesc mult si scuze pentru lungimea mesajului.
Procesul se poate judeca si in lipsa lui!
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Depinde și dacă în privința soțului dvs. există o hotărâre judecătorească de dispariție sau, mai rău, o declarare judecătorească a decesului. Pentru că, dacă există așa ceva, căsătoria este deja încetată. Ar trebui să vă interesați în prealabil de aceste aspecte. Este adevărat că procesul de divorț s-ar putea judeca și în lipsă, în condițiile unei citări legale. Însă ar putea fi inutil.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Proprietarul unui imobil e "dispărut" de 15 ani. În ce condiții pot vinde copiii lui apartamentul? Creta88 Creta88 Buna ziua, Ce demersuri ar trebui abordate sa se poata vinde apartamentul in lipsa sotului \"disparut\" de 15 ani avand in vedere urmatoarele: - ... (vezi toată discuția)
Ce inseamna persoana disparuta ? c_mircea c_mircea Ma aflu in divort cu sotia. Acum 6 luni a luat copilul si a plecat. Din clipa aceea nu l-am mai vazut, si nu stiu unde se afla. I-am declarat disparuti. Unii ... (vezi toată discuția)
Declararea judecatoreasca a mortii MoniMi MoniMi As vrea daca se poate sa ma ajute cineva in legatura cu procedura declararii judecatoresti a mortii unei persoane disparute de mai bine de 4 ani. Noul cod ... (vezi toată discuția)