avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 919 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Vreau pensie de întreținere pentru copil ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Vreau pensie de întreținere pentru copil (nerecunoscut de tata). Cum pot evita testul ADN, dacă îl cere?

In urma cu 3 ani am avut o relatie de lunga durata cu un tip. Ne-am despartit si cam 2 ani de zile m-a ajutat cat m-a ajutat, din cand in cand cu bani pt. cresterea copilului. In ultimul an insa deloc, plangandu-se mereu ca nu-i mai merg afacerile la fel de bine ca inainte. El este dezvoltator imobilar. Cum il pot obliga sa plateasca? Nu este nici un tata trecut in certificatul de nastere. Daca cere test ADN pt. copil pot refuza?Spre sfarsitul relatie el ma tot insela, asa ca l-am mai inselat si eu si desi sunt 80% ferm convinsa ca el este taticul , as avea dubii / emotii pt.un eventual test de paternitate. Am auzit ca daca duc copilul la bunici pt. 2 termene de judecata scap de acel test si se judeca cu oricare alte probe avut la dosar. Eu l-am inregistrat telefonic "cand mai dai bani pt. copilul nostru" el zicea "nu stiu ca nu am mai vandut nici o casa" nu pot, am datorii".
Ultima modificare: Sâmbătă, 1 Septembrie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: carmen2010 , utilizator 00:03, 11 Septembrie 2018
Hai sa repet. eu aduc martori ,el cere test ADN, eu dispar cu copilul de la 2-3 termene ca plecam in Italia. Ce se intampla?
Daca tatal cere testul ADN se va dispune in acest sens.
Daca nu duceti copilul la IML veti fi amendata si rscati sa pierdeti si procesul.

Copilul are dreptul doar la tatal natural si nu la orice tata ales asa aiurea...
Ultima modificare: Vineri, 7 Septembrie 2018
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Eu stiam ca un copil mic presupune multa atentie, grija, preocupare pentru o dezvoltare armonioasa..Dv. vad ca va distrati aici pe forum initiind discutii care, aparent va intereseaza. Daca plecati in Italia, foarte bine, mai ales ca acolo serviciile sociale se implica efectiv in ce priveste bunastarea fizica si materiala a minorilor.

Ioana Stoica a scris:

Instanta de judecata va dispune expertiza medico-legala, in vederea determinarii filiatiei fata de tata.

Si daca ma duc la mare cu copilul 2-3 termene?
anitadaniela a scris:
Si daca ma duc la mare cu copilul 2-3 termene?

Vacanta judecatoreasca este tocmai cand vremea e buna ptr mare.

-introducere citat-
Ultima modificare: Miercuri, 12 Septembrie 2018
Manuela Rășină, administrator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Soțul nu-mi acordă divorțul și se leagă de orice ca să mă șicaneze, inclusiv vrea să ceară test de paternitate pentru bebeluș. mă poate obliga instanța în acest sens? Nina Ioana Nina Ioana Buna ziua! Sunt casatorita dar despartita de sotul meu din luna februarie, mai exact de cand eram insarcinata in 7 luni, In prezent, bebelusul are 7 luni. ... (vezi toată discuția)
Relatia Alex89 Alex89 Salut! Am si eu o problema foarte mare si as dori niste raspunsuri. Bun! Sa incep cu inceputul, am avut o relatie intima cu o fata pe care nu o cunosteam mai ... (vezi toată discuția)