Buna seara,
am fost sanctionat de un politist rutier pt o contraventie,iar cand am dorit sa platesc amenda-jumatate in doua zile lucratoare,conform legii- pt ca nu era specificata aceasta posibilitate,in mod expres,oficianta CEC,nu mi-a luat banii.Am depus plangere la judecatoria Buftea,am castigat procesul,dar IJP Ilfov a facut recurs,AFIRMAND CA "apreciem ca si pe exemparul 2 se afla inscrisa suma de 390 lei,asa cum se afla pe exemplarul 3 pe care il detinem "
Mentionez urmatoarele :
-la prima judecata,nu s-a facut referire la aceste "inscrisuri"-adica,la existenta sumei de plata,ci doar a fost solicitata instanta sa ma oblige sa platesc amenda,ca eu oricum am comis contraventia !Normal,ca instanta i-a aratat "agentului" ca ea nu poate dispune masura pe care doar agentul constatator are calitatea s-o dispuna!A semnat acelasi jurist colonel!El nu a vazut atunci ,"aprecierea" ca exista acel inscris,al sumei de plata in cuantum de jumatate din minimum amenzii?Doar asta se judeca!
- luand copii de pe ex 1,de la sectia financiara,exista intradevar mentiune !!!!!
-pe ex 3 trimis in copie la judecatorie,cu semnatura a aceluiasi col .jurist,exista aceasta suma insa !
-suma este vizibila,dar restul inscrisurilor de pe copia PV-NU !!
-suma este peste tiparitura inscrisului,defazata cu circa 4 milimetri,fata de restul inscrisului,care este defazat cu circa 2 milimetri,datorita placii de metal folosite pt a se proteja PV de celalalt PV(urmatorul)
-pe PV este un numar-probabil de inregistrare,scris de doua maini diferite pe cele doua exemplare !
Constatand ca a fost fals si uz de fals,efectuata de un angajat public,in exercitarea atributiunilor de serviciu, ce as putea face,nu pt a scapa de PV,ci pt a determina ca si "politistii in cauza" sa respecte si sa suporte rigorile legii!
Ce sanse am sa castig un proces cu acest "agent" si unde trebuie sa ma adresez?
Daca era urmatoarea situatie-reala de altfel-:stai la stop, un betiv se sprijina de masina ta,putand sa cada si sa se loveasca mortal, tu nemiscand masina din loc,iar agentii constatatori ar fi scris ca tu ai miscat masina?Nenoroceau o viata si mai multe familii,mintind?S-a intamplat real,numai ca betivul a fost "ajutat" de alti soferi sa se odihneasca in iarba,fara a cadea si a provoca o drama unei copile,care era la volan,cu mama ei alaturi si care aprope a facut un soc, constientizand ce se putea intampla!
Falsul este evident si grosolan,si as dori ca cei in cauza sa plateasca,asa cum si eu am vrut sa platesc dar nu am putut,nu din vina mea insa!
Parca se spune ca nimeni nu este mai presus de lege!
Cu stima si speranta,
Multumesc,Nicu
Plangerea se poate depune si la politie si la parchet, dar, pentru a castiga timp, va sfatuiesc sa depuneti plangerea ( conform Legii nr. 360/2002) la Parchetul de pe langa Curtea de Apel din circumscriptia carei ii apartine respectivul politist.
Puteti cere o expertiza tehnica judiciara pentru a dovedi faptul ca s-a modificat continutul procesului-verbal.
Sarutmana pt ajutor,
dar expertiza trebuie sa o cer inaintede recursul inaintat de IJP sau la recurs?
Oricum,am parerea unui expert grafolog,care m-a invatat cum pot detecta,usor, falsul.
Nu vreau sa fac rau,dar este inadmisibil la ce se pot preta unii oameni care sunt pusi sa ne apere de hoti!
Inca odata multumesc mult pt sfaturi,atat cele primite,cat si pe cele pe care le voi primi pana pe 25 nov,inainte de recurs!
In primul rand depuneti copia exemplarului dvs si copia exemplarului depus la dosar de catre reprezentantul institutiei din care face parte agentul constatator. Este cel mai bun mijloc de proba - comparatia celor 2 inscrisuri.
Si puteti cere si o expertiza in acest caz.