avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1043 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune,singur mostenitor
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune,singur mostenitor

Buna ziua.A murit tatal meu de o saptamana.Sunt singurul copil,am doar Titlul de propietate si certificatul de deces.Dar am inteles,ca mai trebuie si alte acte pentru a face succesiunea la notar.Nu am fost la notar,deoarece doar ce m-am intors din Iasi si eu stau in Timisoara. Succesiunea se poate face doar in Iasi,daca el a locuit acolo?Si ce acte trebuie.Am sa caut un notar pe net,pe cand merg,cam peste o luna.Am inteles ca nu costa chiar asa mult sa fac succesiunea.Dar un pret orientativ macar daca se poate.Sa stiu la ce suma sa ma astept.Multumesc.
Cel mai recent răspuns: marghi , utilizator 16:05, 30 August 2018
Competenta in materie de succesiuni apartine oricarui birou notarial din circumscriptia Judecatoriei unde defunctul a avut ultimul domiciliu.
Costurile depind de bunurile ce compun masa succesorala, de zona, anul constructiei, de materialul din care e construita casa, de suprafata casei, de suprafata ternului, de categosria de folosinta a terenului.
Multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Competenta teritoriala a notarului bukinst bukinst In situatia dezbaterii unei succesiuni, decedatul avand domiciliul intr-o localitate rurala aflata la egala distanta de 3 orase in care se gaseste un birou ... (vezi toată discuția)
Solicit o informație despre succesiune: se poate pune în vânzare apartamentul în timp ce se dezbate la notariat? danpower danpower Tatal meu a murit de curand ,mama demult timp aproape 15 ani,se poate face succesiunea la notariat pentru partaj,tin sa mentionez ca am o sora?As mai vrea sa ... (vezi toată discuția)
Succesiune macinic macinic Buna ziua, As dori sa stiu ce acte sunt necesare pentru dezbaterea succesiunii. Aceasta poate avea loc numai in judetul unde defunctul a locuit sau se poate ... (vezi toată discuția)