avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 808 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Am vrut să îmi o coafură rasta dar m-am ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Am vrut să îmi o coafură rasta dar m-am răzgândit, iar acum mi se cer insistent bani. Sunt șantajat sau amenințat?

Am vorbit in urma cu cateva zile cu un domn pentru o lucrare (sa imi faca o tunsoare rasta) eu inainte am vorbit sambata ca pe marti/miercuri sa incepem, luni i-am spus ca nu pot marti dar miercuri la 10 dimineata sunt acolo, eu marti seara m-am razgandit din mai multe cauze, principala ar fi ca nu sunt primit la studii cu acea tunsoare si majoritatea ziceau sa nu imi va arata bine + e foarte scumpa fata de altii care se ocupa cu asa ceva. Eu marti seara din respect nu am sunat sa il trezesc ca era trecut de ora 23:30, dimineata la 8:30 eu am scris un mesaj in care explicam totul, imi cerusem scuze. Dupa ce a trecut nu mult timp am primit un sms in care zicea ca asta ma coasta 100 de lei, dupa nu mult timp imi zice sa il sun, vorbim si imi spune ca i-am incurcat planurile, ca avea pe altcineva si ca are de dat 200 de lei la cineva si astepta sa ii platesc eh lucrarea... s-a ajuns sa imi ceara 200 de lei din 100 si m-a tot sunat si scris eu am zis ca sunt la lucru ajung seara, el toata ziua mi-a scris cel putin 5 mesaje si 8 apeluri pierdute, miercuri dimineata a zis mama mea ca la 7 a fost la poarta dar a plecat si m-a sunat de 2 ori si mi-a acris 3 mesaje, miercuri la ora 16:30 vine la poarta la mine si imi cere banii de fata cu parintii mei desi nu am semnat nici un contract, nu mi-a cerut avans si nimic... eu nu pot sa ii dau acei bani asa, consider ca la un coafor daca nu ajung la programare sau un dentist sau un service nu imi cer banii pentru timpul pierdut... el marti dimineata la prima ora a aflat si avea liber sa isi faca alte lucruri sau persoane, nu a investit timp sau materiale parerea mea... nu cred ca merita sa dau 200 de lei pt ca ma tot streseaza si chestii. Desi ma tem sa nu intre la mine in casa sau altele... intra asta la amenintare? Si eu am gresit dar e dreptul meu sa ma razgandesc pana la urma urmei nu...? Mi se pare normal asta dar nu mi se pare normal sa imi ceara bani pentru nimic, el nu si-a pierdut timpul in ziua aceea deoarece eu dimineata la prima ora l-am anuntat+ nu are nevoie de materiale in suma de 200 de lei.. adica daca era un mester sa cumpere ciment sau lemn sau asa pentru o lucrare probabil ca avea drept sa imi ceara si sa ii dau banii el dand un bon cu cele luate... dar asa nu cred ca e normal sa imi ceara si sa ma sune sau altele.. nu primeam un bon, nimic, nu aveam contract, nu aveam avans nu aveam nimic. E partea mea de greseala dar mi-am cerut scuzele si l-am anuntat.. puteam sa nu o fac si era mai aiurea dar la prima ora i-am spus... deci consider ca eu nu sunt dator si vreau sa stiu daca sunt amenintat sau are dreptul sa tot ma sune si scrie si sa vina pe la casa mea..
Ultima modificare: Sâmbătă, 1 Septembrie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Demos , utilizator 10:10, 2 Septembrie 2018
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu are dreptul să vă hărțuiască astfel. Spuneți-i că veți solicita ajutorul poliției dacă o mai face. Și altădată poate veți fi mai sigur pe ce anume doriți să faceți pentru că, într-adevăr, fiecare persoană are niște planuri, poate niște clienți și niște programări și dacă dvs. vă răzgândiți omul respectiv pierde bani. Ați putea să îi dați ceva totuși, o sumă modică, să vă lase în pace.
Ceea ce face el se numește hărțuire și atâta timp cât tu nu ai semnat nimic, nu îi ești dator și nu trebuie să îi dai niciun ban. Data viitoare când acel individ te va mai contacta/căuta spune-i clar că vei merge la poliție ptr că nu are dreptul să te hărțuiască. Nu ceda în fața lui și nu îi dă bani ptr că există riscul ca el să continue sau, mai rău, să treacă la amenințări, șantaj, etc. Iar în cazul în care va continua să ceară bani soluția este simplă: mergi la poliție!
Adevarul e ca as da insa imi e cum spune domnul de mai jos ca s-ar putea sa continue. M-am interesat mai bine si am aflat ca este cam stramtorat de bani si cred ca nu as face bine daca "as da apa la moara"

Ana Cristina Margu Birou de mediator a scris:

Nu are dreptul să vă hărțuiască astfel. Spuneți-i că veți solicita ajutorul poliției dacă o mai face. Și altădată poate veți fi mai sigur pe ce anume doriți să faceți pentru că, într-adevăr, fiecare persoană are niște planuri, poate niște clienți și niște programări și dacă dvs. vă răzgândiți omul respectiv pierde bani. Ați putea să îi dați ceva totuși, o sumă modică, să vă lase în pace.

Stimate utilizator, o coafura rasta implica adausuri capilare, adausuri capilare care nu sunt universale.
Deci, anuland RDV-ul de la ora 10:00 cu numai o ora si 1/2 inainte, coaforul are dreptul sa va solicite contra-valoarea materialelor cumparate special pt ceea ce dvs i-ati comandat.
Nu uitati sa-i cereti facturile de achizitie a adausurilor capilare, singurele elemente de proba a cheltuielilor facute. ;-)
Aici nu implica adausuri deoarece parul meu este destul de mare si nu are nevoie de extensii, tipul respectiv avea nevoie doar de o iglita/croseta (in suma de nici 10 lei) si de scalpul meu. Deci teoretic nu are costuri daca era asa eu plateam (ex:un mester ce ia materiale pentru a face un perete da, arata bonul cu valoarea si totul e ok) insa aici nu e nimic cumparat dinainte si nu mi-ar fi dat nici un bon nimic.
Ultima modificare: Duminică, 2 Septembrie 2018
Manuela Rășină, administrator

Alte discuții în legătură

Problema la coafor... micutza21 micutza21 buna! am o problema la un coafor ... am fost la coafor sa ma tund dar coafeza nu a avut timp de mine si mi-a zis k ma poate tunde \"domnisoara\" (ea fiind o ... (vezi toată discuția)
Am fost țepuit de un individ care face mobilă la comandă. ce aș putea face ca să-mi recuperez banii? Narcis Oprea Narcis Oprea Buna ziua! Pe data 6.05.18 m.am hotarat impreuna cu prietena mea sa facem un dressing si un pantofar pe hol, dupa cateva search pe net am gasit o pagina de fb ... (vezi toată discuția)
Bonă fără acte amenințată de mama copiilor. se poate ajunge la judecată pentru că nu mai vrea să lucreze acolo? Eugen27 Eugen27 Buna ziua am si eu o intrebare despre niste copii ...iubita mea a lucrat ca bona nonstop la cineva .la o femeie ce are 2 copii .o fetita si un baiat de 7 ... (vezi toată discuția)