avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 749 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul, calculatorul meu şi ... email suspect
Discuție deschisă în Dreptul, calculatorul meu şi internetul

email suspect

Am fost contactat de o persoana pe o retea de socializare si apoi mi s-a spus sa il contactez pe mail sa imi spuna ceva important.Am primit urmatorul mail

Sunt agentul de credite al Sino Pac Bank din Hong Kong. Vreau să citiți cu atenție. Înainte de războiul din UR și irakian, unul dintre clienții noștri care era un comerciant de afaceri și un contractor al guvernului irakian, dar un cetățean al dvs. țară, a făcut un depozit numerar stabilit pentru 24 de luni calendaristice (2 ani), cu o valoare de șaptesprezece milioane de treizeci de mii de dolari americani de stat (17,3 milioane de dolari) numai în sucursala mea. La maturitate, i-au fost trimise mai multe anunțuri în timpul război care a început în 2003. Din nou, după război, o altă notificare a fost trimisă, dar încă nu a existat niciun răspuns de la el. mai târziu am aflat că El (Clientul) împreună cu soția și singura lui fiică au fost uciși în timpul războiului într-o explozie de bombe care a lovit Rezidentul său. Gestionarea băncii mele încă nu a știut despre moartea lui, știam despre asta pentru că era ca un prieten pentru mine și eu sunt agentul său de cont. Găsiți informația de deșert de mai jos:

A) Numele Decedatului ......... Radu Adriana Foamete
B) Naționalitate .......... România
C) Ocupația ......... Comerciant și Contractor Cu Guvernul
D) Tipul contului ......... Contul intern

După o investigație ulterioară, a fost de asemenea descoperit că el nu a declarat niciun apropiat rud în ziarele sale oficiale, inclusiv în lucrarea de hârtie a depozitului său bancar. Și, de asemenea, mi-a mărturisit ultima oară în biroul meu că nimeni, cu excepția mea, nu știa de depozitul său în banca mea. Deci, șaptezeci de milioane de treizeci de mii de dolari americani de stat (17,3 milioane de dolari) se află încă în banca mea și nimeni nu va veni vreodată să pretindă asta. Ceea ce mă deranjează cel mai mult, săptămâna trecută, managementul băncii mi-a cerut să dea instrucțiuni cu privire la ce trebuie să facă în legătură cu fondurile sale, dacă va reînnoi contractul. Știam că acest lucru se va întâmpla și de aceea mi-am căutat un mijloc de a face față situației, pentru că dacă directorii băncii știu că este mort și că nu are nici un moștenitor, ei vor lua fondurile pentru de uz personal, așa că nu vreau să se întâmple așa ceva. Am decis să-i urmăresc ultimul nume pe Facebook, pentru a găsi pe cineva care are același nume de familie ca cel decedat, prin urmare, te-am contactat. Vreau ca tu să stai drept alături, ca să putem cere banii. Nu există riscuri; tranzacția va fi executată în baza unui aranjament legal care vă va proteja pe dvs. și pe mine de orice încălcare a legii. Dați-mi voie să știu mintea în legătură cu acest lucru și vă rugăm să tratezi aceste informații ca fiind extrem de secrete și cu cea mai mare confidențialitate. Vom trece detaliile după ce primesc răspunsul dvs. urgent. Voi aștepta e-mailul dvs. pentru a vă oferi informații suplimentare. Dacă lucrăm în serios, această tranzacție va fi finalizată în următoarele 6-7 zile.

Toate cele bune,
Yan

Ar trebuii sa il ignor sau este vre-un sambure de adevar in acest mail
Cel mai recent răspuns: adriandimitriu , utilizator 15:40, 31 August 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Am primit și eu un e-mail asemănător, e clar o fraudă, am cercetat și am găsit pe internet știri cu privire la acest individ.
Nu-i mai răspundeți.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Este vorba despe scrisoarea honkkongoleza, cine pika pika! Sa nu spunem mai multe, se pot supara oamenii sensibili.
În anii '70 purtau numele de scrisori nigeriene. Acum, de spoof

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Act de donatie r111 r111 Buna ziua, acum cateva zile am primit pe mail un mesaj de la un necunoscut, cetatean elvetian, grav bolnav de cancer, care sustine ca vrea sa si doneze banii ... (vezi toată discuția)
Copia de buletin si un cont bancar Szasz Csilla-Eva Szasz Csilla-Eva Recent am fost contacta de o persoana strainatate care a zis ca vrea sa-mi doneze banii cu conditia ca 10%sa -i dau la o Asociatie care se ocupa de copii ... (vezi toată discuția)
Investitie unui strain in romania (schema frauduloasa) Mirela V Mirela V Am avut ocazia sa intalnesc o persoana din Zimbabue, care isi doreste sa faca o investitie in valoare de 2 mil USD in Romania. Mai exact vrea sa imi trimita ... (vezi toată discuția)