avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 405 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... ACT DE DONATIE
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

ACT DE DONATIE

Buna ziua, acum cateva zile am primit pe mail un mesaj de la un necunoscut, cetatean elvetian, grav bolnav de cancer, care sustine ca vrea sa si doneze banii cca 2 milioane franci elvetieni unei persoane fizice, in ideea ca acea persoana sa infiinteze o fundatie care sa i poarte numele. Mi a cerut datele de identificare nume, prenume, domiciliu, stare civila si ulterior mi a trimis tot pe mail actul de donatie intocmit de avocatul sau spre a l semna si retrimite, in vederea efectuarii transferului bancar....
Toate astea mi se par fantasme, totusi as vrea sa va cer parerea si sfatul d voastra...Ce risc daca sa presupunem semnez si retrimit prin email acel act?
Va putea eventual sa mi foloseasca semnatura in alte scopuri? E posibil ca acel act daca e semnat individual de fiecare persoane in parte, deci nu in fata unui notar sa fie valabil?
In cazul in care nu o cunoasteti personal persoana respectiva, va propun sa considerati asta drept o tentativa de inselaciune.

Daca decideti sa semnati (ceea ce NU recomand sa o faceti), sa cititi inainte contractul respectiv. Probabil, dupa ce ati semnat, veti fi rugat, sa platiti niste "taxe si impozite" pentru ca sa puteti sa primi banii.

Asta este o schema veche de inselaciune prin posta/internet, deci va rog sa fiti foarte precaut.
:P fara nici o suparare, dupa cate cazuri de inselaciune s-au tot prezentat si in presa si la TV, inca mai credeti in astfel de fantasme ??
persoanele respective se vor folosi de datele dvs. personale in scopul savarsirii de infractiuni , cel mai probabil .
cum puteti sa fiti atat de credul , incat sa va dati datele personale unor necunoscuti ??
treziti-va la realitate oameni buni !!
Sigur e o pacaleala.

Suntem asediati de inselaciuni de tot felul, de la nigerieni care ne pot trimite din bugetul de stat milioane, doar sa le dam cateva mii inainte sa deschida un cont, de cazuri sociale in care copilul bolnav/tanara cu leucemie/batranul singur etc. nu exista si la un simplu search pe google le gasim pozele la distributii de film...
Nu exista nici un act valabil care sa poata fi semnat in copie si trimis pe internet in cazul donatiei, mai ales in alte tari unde documentele sunt intocmite de avocati si se semneaza zeci de hartii, mai ales cand e vorba de bani multi. Nici o banca nu va elibereaza sume pe baza unor hartii scanate etc.
Acum ati trimis datele, cine stie ce vor face cu ele, Doamne fereste!, daca doriti sa va distrati pana la capat, puneti pe altcineva sa semneze actul si trimiteti-l si anuntati-ne in cat timp v-au cerut doar x mii de euro sa deschida contul, sau sa plateasca avocatul pt ca restul de bani sunt pe numele dvs. deja:))
Eu am primit de-a lungul timpului oferte de la indieni, englezi, africani de-nu-stiu-unde tot felul de donatii sau mosteniri... :D
Da, e uimitor cat de usor ne incredintam noi, romanii, datele personale unor necunoscuti...
Eu mi-as schimba de urgenta datele de identitate (CI sau pasaport, ce i-am furnizat aluia)...
Nu credeam ca mai tin astea.
Nu i am trimis datele din CI, serie, numar, cod numeric, etc...Doar numele, prenumele si domiciliul...C e ar putea face doar cu aceste date, tinand cont ca astfel de informatii se pot gasi si pe orice cont facut pe vreun site de socializare sau cautare job...?

Alte discuții în legătură

Buna ziua, in cazul in care o persoana din alta tara/continent ... Raluca P G Raluca P G Buna ziua, in cazul in care o persoana din alta tara/continent doreste sa imi faca o donatie de 300.000 euro ce ar trebui sa fac? Ce date are nevoie? Care e ... (vezi toată discuția)
Trebuie sa primesc o donatie din franta pentru constituirea unui ong RoxanaHBis RoxanaHBis Buna, Trebuie sa primesc o donatie din Franta si as dori sa stiu cum sa intru legal in posesia ei. Ce acte trebuie sa dau notarului/avocatului din Franta. ... (vezi toată discuția)
Email suspect paulradu18 paulradu18 Am fost contactat de o persoana pe o retea de socializare si apoi mi s-a spus sa il contactez pe mail sa imi spuna ceva important.Am primit urmatorul mail ... (vezi toată discuția)