Buna ziua, acum cateva zile am primit pe mail un mesaj de la un necunoscut, cetatean elvetian, grav bolnav de cancer, care sustine ca vrea sa si doneze banii cca 2 milioane franci elvetieni unei persoane fizice, in ideea ca acea persoana sa infiinteze o fundatie care sa i poarte numele. Mi a cerut datele de identificare nume, prenume, domiciliu, stare civila si ulterior mi a trimis tot pe mail actul de donatie intocmit de avocatul sau spre a l semna si retrimite, in vederea efectuarii transferului bancar....
Toate astea mi se par fantasme, totusi as vrea sa va cer parerea si sfatul d voastra...Ce risc daca sa presupunem semnez si retrimit prin email acel act?
Va putea eventual sa mi foloseasca semnatura in alte scopuri? E posibil ca acel act daca e semnat individual de fiecare persoane in parte, deci nu in fata unui notar sa fie valabil?
Daca nu i-ati trimis o copie dupa buletin sau pasaport, nu cred ca are ce face cu datele dvs.
In rest, noi nu putem gandi cu o minte atat de diabolica cum o au aceste genii in insalaciuni. Asa ca nu putem spune cu certitudine ce vor face cu datele...
Email suspect
paulradu18
Am fost contactat de o persoana pe o retea de socializare si apoi mi s-a spus sa il contactez pe mail sa imi spuna ceva important.Am primit urmatorul mail ... (vezi toată discuția)