avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 327 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Concediu de sarcina si lauzie( pre si post natal)
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Concediu de sarcina si lauzie( pre si post natal)

Buna Ziua,
Din raspunsurile dumneavoastra am văzut că se pot cumula lunile lucrate in strainatate cu cele lucrate in Romania pentru a beneficia de indemnizația de creștere a copilului.
Care este legea pentru concediu de sarcina si lauzie. Dacă nu am încă 6 luni minime de cotizare in decurs de 12 luni, se poate merge pe acelaș sistem sa se adune lunile lipsa la cele lucrate in tara pentru a beneficia de acest concediu? Concret in cazul meu am 3 luni lucrate in Romania pana acum, anterior am lucrat in Marea Britanie, si as vrea sa intru in concediu de sarcina (post-natal) dar pentru a mi fi plătit de angajator mai am nevoie de inca 3 luni de contribuții ca sa fac 6 luni minime. Dacă îi aduc angajatorului acte doveditoare imi v a fi plătit concediul de sarcina?
Multumesc tare mult si astept raspunsul dumneavoastra!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:05, 1 Septembrie 2018
Vedeti OUG 158/2005 si Ordinul nr.15/2018

OUG nr. 158 din 17 noiembrie 2005 privind concediile și indemnizațiile de asigurări sociale de sănătate
[ link extern ]

Ordinul nr.15/2018 pentru aprobarea Normelor de aplicare a prevederilor Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 158/2005 privind concediile și indemnizațiile de asigurări sociale de sănătate
[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cateva lamuriri pentru gravidute va rog :) Marioara2011 Marioara2011 Sunt o graviduta care intentioneaza de la data de 1 Septembrie sa intre in concediu de risc maternal. La acea data voi fi in saptamana a 22-a cea ce inseamna ... (vezi toată discuția)
Concediu maternal? - contract part-time 4 ore P-Amalia P-Amalia Intrebarea mea este daca un angajat beneficiaza de concediu maternal atata timp cat are un contract part time de 4 ore/zi? Daca da, cum se calculeaza acesta? (vezi toată discuția)
Pt un angajat la srl, pt care firma plateste si vireaza asigurari ... Lia Simion Lia Simion Pt un angajat la SRL, pt care firma plateste si vireaza asigurari de sanatate, lunar, din 2005, CUM SE POATE INCHEIA, CONTRCT DIRECT CU CASA DE ASIGURARI DE ... (vezi toată discuția)