avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1099 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... accident la locul de munca - eveniment produs in ...
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

accident la locul de munca - eveniment produs in timpul efectuarii sarcinilor de serviciu

buna ziua,
Acum o saptamana in timp de ma deplasam din camp noaptea ,spre un loc de parcare pazit(eu fiind sofer de camion) pompa de basculare a autocamionului sa cuplat in mers ceea ce a dus la ridicarea remorcii pentru basculare , aceeasta din urma intrand in balans ceea ce a dus la rasturnarea autocamionului pe partea stanga......Intrebarea mea este cine se face vinovat de cele intamplate: eu conducatorul auto pentreu neobservarea la timp a basculantei ce se ridica in mers .... sau firma sau firma pentru neremedierea la timp a defectiunilor tehnice deoarece aceasta din urma fusese anuntata in aceeasi zi atat de defectarea pompei de basculare cat si de viitoarea defectarea a ambreiajului (acestea fiind strans legate de ridicarea si coborarea basculantei)..... iar raspunsul primit din partea firmei a fost sa continui sa lucrez cu ea defecta pana la sosirea mea la garaj
Cel mai recent răspuns: inspectorSSM , utilizator 22:15, 31 August 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Sesizati in scris Inspectoratul Teritorial de Munca (ITM). Prezentati cat mai in detaliu ce s-a intamplat si precizati ca dumneavoastra considerati ca acest eveniment fiind un accident tehnic se incadreaza in definitia incidentului periculos de la art. 5 lit o) Legea 319/2006 a securitatii muncii. Solicitati cercetarea acestuia de catr ITM in conformitate cu prevederile art. 29 alin. (1) lit. b) din Legea 319/2006 a securitatii muncii.

Art. 5. - In sensul prezentei legi, termenii si expresiile de mai jos au urmatorul inteles:
o) incident periculos - evenimentul identificabil, cum ar fi explozia, incendiul, avaria, accidentul tehnic, emisiile majore de noxe, rezultat din disfunctionalitatea unei activitati sau a unui echipament de munca sau/si din comportamentul neadecvat al factorului uman care nu a afectat lucratorii, dar ar fi fost posibil sa aiba asemenea urmari si/sau a cauzat ori ar fi fost posibil sa produca pagube materiale;

Art. 29. - (1) Cercetarea evenimentelor este obligatorie si se efectueaza dupa cum urmeaza:
b) de catre inspectoratele teritoriale de munca, in cazul evenimentelor care au produs invaliditate evidenta sau confirmata, deces, accidente colective, incidente periculoase, in cazul evenimentelor care au produs incapacitate temporara de munca lucratorilor la angajatorii persoane fizice, precum si in situatiile cu persoane date disparute;

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua am avut un ,, accident de munca "" in care un angajat ... Stefan stefanut Stefan stefanut BUNA ZIUA AM AVUT UN ,, ACCIDENT DE MUNCA \"\" IN CARE UN ANGAJAT A INHALAT GAZ BUTAN , A FOST DUS LA SPITAL , NU I-A DAT CONCEDIU MEDICAL , MAI DEOPARTE , ... (vezi toată discuția)
Pagube in incinta firmei Noma Noma Buna ziua, Situatia mea este in felul urmator: efectuam transport marfa pentru o firma, ajunsi in incinta firmei, pe drumul catre locul de descarcare s-au ... (vezi toată discuția)
Poluari accidentale alisia2008 alisia2008 am si eu o nelamurire: in cazul unei poluari accidentale ( sol,apa etc.) se face vreo inregistrare si cercetare privind evenimentul? si daca da, cine o face ... (vezi toată discuția)