avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 614 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divorț cu minor, program de vizitare minor ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divorț cu minor, program de vizitare minor nerespectat de tata. Pot sesiza undeva acest lucru, și dacă da, care sunt demersurile?

Buna ziua.In urma cu cateva luni am divorțat,copilul are 3 ani,îl cresc singura cu multe sacrificii.Custodia este comuna(am fost de acord cu condiția să i se impună program de vizita).La divorț,pentru a termina in aceeasi zi,nu am avut nici o pretenție,plata pensiei alim. lunilor din urma,ratele pe care in doi ani le-am achitat singura( ca m-a lăsat cu ceva datorii),cerusem si de la cresa băiatului un an jumătate suma care am achitat'o pt a dovedi cât am plătit etc..povestea interioară este lunga si dureroasă care nu mai contează acum..concluzia este ca aveam destul de multe motive împreună cu dn avocat sa obtin cred,custodie exclusivă,chiar si'a asumat tot ceea ce s'a intamplat,si pt ca sunt o pers sufletista,am vrut sa termin divorțul intr'o zi si sa se impună program de vizita,un week la 2 sapt,o săpt in iulie una in august,acestea le-au decis domnii avocați,iar pe scurt nu am avut pretenție la nimic.Problema este urmatoarea:nu si a luat baiatul in nici o săpt vara asta,stam la 5 min distanta,îl văd des la terase,f relaxat omul,in săpt de sf Maria a avut o săpt liber,Nu si a luat baiatul nici o zi..Eu lucrez mult,o am decât pe mama care ma ajuta cu baiatul însă si ea lucreaza in ture,sunt nevoită să lucrez ture de noapte pt a sta a doua zi cu copii,iar cand efectiv nu pot face schimb de tura si apelez la el ma refuza imi vorbește extrem de urat ,mereu imi spune ai vrut divorț descurca'te.Nu se gândește la binele copilului ,doar se mândrește cu baiatul însă nu duce grija lui.Pot sesiza undeva ca nu isi respecta hotărârea judecătorească? Care sunt demersurile?
Ultima modificare: Marți, 4 Septembrie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: pop_m , utilizator 22:17, 4 Septembrie 2018
Puteți restrânge programul de vizitare sau puteți cere custodie exclusiva.
Multumesc frumos,asta inseamna sa imi iau avocat,sa deschid un nou proces ...dar prea curând nu am sa pot face asta.Si inca o întrebare,datorită faptului că începe grădinița,nu este deloc obligat să achite jumătate macar din suma de 200 lei? Eu am venitul minim,Iar el are peste 2500 dar are declarat minim si plătește 300 lei pensia al. Nimic mai mult.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu obtineti custodie exclusiva.

Ar trebui sa incercati sa fortati respectarea programului de vizita daca aceasta doriti dar este extrem de complicat.

Ar cum trebui deschis alt proces.
Incercati la executor si vedeti daca il poate soma.
Trebuie vazuta si hotararea.

Incercati sa sesizati siprotectia copilului.
Poate il cheama sau ii mai vin pe cap din cand in cand...
Sa ii faca faca morala...

Puteti sa ii si mergeti cu copilul pe cap cand are program si il vedeti...
Vedeti ce va face...

Proabil ca n va mai fi asa relaxat...
Ultima modificare: Sâmbătă, 1 Septembrie 2018
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Multumesc din suflet pt timpul acordat problemei mele si pt răspuns.Am sa merg la protecția copilului deocamdată sa vad ce spun,poate poate totusi înțelege ca este si copilul lui si nu este normal sa ma chinui singura,ma termina turele de noapte ,a doua zii treaza iar noaptea tot muncesc pt ca el nici in zilele lui nu este in stare sa se plimbe macar cu baiatul..si sa pot reveni la turele normale de lucru..

avocatmaria a scris:

Puteți restrânge programul de vizitare sau puteți cere custodie exclusiva.

Cu ce ar ajuta acest demers cand doamna vrea sa il implice, nu sa il excluda ?

Alte discuții în legătură

Divort cu minor Steli123 Steli123 Buna ziua, un model de opinie asupra unei cereri reconventinale? (vezi toată discuția)
Custodie minor din concubinaj AlinaCecilia AlinaCecilia Am primit hotarare definitiva cu custodie exclusiva in decembrie 2018 tatal copilului nu s-a prezentat la nici unul din termene, a fost reprezentat de avocat ... (vezi toată discuția)
Obtinere custodie andreea a andreea a Buna ziua! As dori sa stiu ce pot face pt a obtine custodia copilului in situatia in care am divortat la un notariat cand copilul avea 7 ani, custodia fiind ... (vezi toată discuția)