avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1582 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Restituirea imprumutului persoana fizica
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Restituirea imprumutului persoana fizica

I-am imprumutat unui "prieten" o suma foarte mare de bani.Am incheiat un act la notar in care se mentiona suma de bani,data scadenta si faptul ca nu doresc garantii si nici obligatii.Acest "prieten"este avocat si nu are nici o proprietate pe numele lui(stia el de ce).Termenul limita a trecut si nu mai este de gasit.Cum as putea sa imi obtin banii?Daca as merge pe calea executarii silite nu prea vad ce as putea obtine daca el nu e detinator de bunuri.In instanta as avea vreo sansa si daca da ce solutie ar putea sa imi ofere?Care e cea mai buna varianta pe care s-o abordez?Va rog mult am nevoie de un sfat!

Va multumesc anticipat,
Cel mai recent răspuns: Aryana , utilizator 09:19, 10 Noiembrie 2009
Buna ziua,

intrucat inscrisul este facut la notar nu mai este nevoie de instanta de judecata;
se poate porni direct executarea silita;
in cazul in care nu are bunuri in proprietate, o solutie ar putea fi sa aflati daca are ceva firme carora le acorda consultanta; ati putea infiinta popriere asupra acestor firme iar ele ar trebui sa va plateasca dvs. direct;
in cazul in care ati putea dovedi ca el a stiut de la bun inceput ca nu are de unde sa va dea banii si s-a imprumutat stiind ca nu doreste sa vi-i mai restiutuie, se poate formula o plangere penala pentru inselaciune;

Avocat Boncu
buna ziua!
cu contractul de imprumut puteti merge direct la executor, dar daca debitorul dvs nu are bunuri care sa poata fi executate veti suporta starea de insolvabiliatate a acestuia.
Va multumesc din suflet pt ajutorul oferit dar as dori sa imi spuneti concret ce inseamna sa suport starea de insolvabilitate?
Adica veti suporta ca nu are de unde va da banii.

Daca e avocat insa ar trebui sa aiba clienti, deci incasari... Greu de spus, poate un cont bancar etc.
Incercati amiabil, o negociere, o discutie, o notificare...
Am inteles cum sta treaba pe calea executarii silite dar daca l-as actiona in instanta?Ce i s-ar putea intampla?

Alte discuții în legătură

Am dat bani in imprumut. ii mai pot recupera? deeaSB deeaSB Am dat bani ( 1500 Euro) in imprumut la o \" prietena\". Acum un an de zile.Banii erau dintr-un credit de nevoi personale. M-a tot dus cu vorba ca mii da, ... (vezi toată discuția)
Contract de imprumut notarial intre persoane fizice Manone_BM Manone_BM Buna seara, Am rugamintea sa ma ajutati cu o lamurire vis-a-vis de un contract de imprumut: - in anul 2009 am imprumutat o suma de bani de la o persoana ... (vezi toată discuția)
Împrumut fără acte am împrumutat 12000 de euro de la un vecin. ... IoanaIoana038 IoanaIoana038 Împrumut fără acte Am împrumutat 12000 de euro de la un vecin. I am restituit 9000 de euro însă de ceva vreme nu mai am posibilitatea de a pune bani ... (vezi toată discuția)