avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 391 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe profit care sunt pasii pentru a face o firma sa functioneze?
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe profit

care sunt pasii pentru a face o firma sa functioneze?

ma refer la acte care imi trebuiesc dupa infiintare si cum functioneaza, ex: vreau sa imi fac o firma de vanzari, diferite produse cumparate de la alte firme , vreau sa le vand pe firma cum procedez? daca puteti sa ma invatati va sunt recunoscator, sunt bata rau :(
Cel mai recent răspuns: Imago Expert Consult SRL , Contabil 22:04, 9 Decembrie 2009
Sincer, cred ca cea mai buna solutie ar fi sa va angajati un contabil sau sa colaborati cu unul.
Succes !
corneliamagda a scris:
Sincer, cred ca cea mai buna solutie ar fi sa va angajati un contabil sau sa colaborati cu unul.Succes !


Daca nu vreti sau nu aveti bani sa platiti un contabil ati putea citi care sunt reglementarile financiar-contabile , si in functie de complexitatea activitatii desfasurate ati putea reveni pe forum .

Avand in vedere faptul ca sunt suficient de multe persoane care au facut studii economice superioare si inca le mai bajbaie sau nu stiu deloc , ma indoiesc ca veti reusi sa intocmiti o evidenta contabila , avand in vedere faptul ca va trebuie si un program software contabil si multa lectura de specialitate , plus ca trebuie sa fiti la curent cu toate noutatile .

Daca infiintezi societate , legislatia te obliga sa ai contabil angajat sau sa ai contract cu firma de specialitate; crede-ma , te costa mai putin decat greselile pe care ai putea sa le comiti fara specialist.
adrian322 a scris:
ma refer la acte care imi trebuiesc dupa infiintare si cum functioneaza, ex: vreau sa imi fac o firma de vanzari, diferite produse cumparate de la alte firme , vreau sa le vand pe firma cum procedez? daca puteti sa ma invatati va sunt recunoscator, sunt bata rau

Buna ziua,
Este foarte ciudata situatia din acest topic: si anume ca toate raspunsurile de pana acum au venit de la colegi - Contabili.
Opinia mea:
Contabilitatea este foarte importanta in viata unei firme, ca "un instrument" (nu e un scop in sine si nici obiet de activitate).
Pentru a face profit, nu ai nevoie de "contabilitate" ci de un "manager" de meserie, performant, care sa foloseasca si contabilitatea, pe langa multe alte instrumente.
Deci, eu cred ca Dvs. trebuie un "director" si o "echipa" cu care sa va derulati afacerea.
Daca nu vreti un director, faceti cursuri de pregatire in meseria de "manager" si conduceti singur firma.
Cu stima,
eu n-o vad ciudata ... initiatorul a precizat ca se refera la "acte " ; zici acte , zici contabil ... nu?
:)

Alte discuții în legătură

Import export miclea marius miclea marius sunt un cetatea roman de 10 ani in italia.as vrea sa-mi deschid o soc.de import export.ce documente imi trebuie si daca este rentabila aceasta afacere (vezi toată discuția)
Divergente intre asociatii(2la numar) unui srl jonyyo jonyyo sunt asociat intr-un srl. conform actului constitutiv detin 50% parti sociale. anul acesta firma se pare ca va iesii pe profit si in consecinta ar fii ceva de ... (vezi toată discuția)
Divergente intre asociatii(2la numar) unui srl jonyyo jonyyo sunt asociat intr-un srl. conform actului constitutiv detin 50% parti sociale. anul acesta firma se pare ca va iesii pe profit si in consecinta ar fii ceva de ... (vezi toată discuția)