avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1074 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Cafeneaua economiştilor import export
Discuție deschisă în Cafeneaua economiştilor

import export

sunt un cetatea roman de 10 ani in italia.as vrea sa-mi deschid o soc.de import export.ce documente imi trebuie si daca este rentabila aceasta afacere
Cel mai recent răspuns: miclea marius , utilizator 19:16, 16 Martie 2010
:) vreti sa faceti achizitii sau livrari de bunuri sau servicii in interiorul UE sau NONUE?...
achizitti si livrari in interiorul UE
miclea marius a scris:

sunt un cetatea roman de 10 ani in italia.as vrea sa-mi deschid o soc.de import export.ce documente imi trebuie si daca este rentabila aceasta afacere

Unde vreti sa va deschideti afacerea : in Romania sau in Italia ?
Contactati un consultat financiar (nu fiscal) pentru a va raspunde la intrebari. Pentru a avea insa intrebarile formulate este nevoie sa va gasiti si pe cineva care sa se priceapa la afaceri (macar sa inteleaga) . Dupa intrebarea pusa este evident ca dv. nu va pricepeti. Ca sa conduceti o societate de import export nu este suficient sa aveti bani.
Reveniti cu intrebarea la un an dupa ce ati inceput "businessul" - atunci contabilii va vor putea evalua corect rentabilitatea afacerii.
florinsavu a scris:

miclea marius a scris:

Unde vreti sa va deschideti afacerea : in Romania sau in Italia ?
Contactati un consultat financiar (nu fiscal) pentru a va raspunde la intrebari. Pentru a avea insa intrebarile formulate este nevoie sa va gasiti si pe cineva care sa se priceapa la afaceri (macar sa inteleaga) . Dupa intrebarea pusa este evident ca dv. nu va pricepeti. Ca sa conduceti o societate de import export nu este suficient sa aveti bani.
Reveniti cu intrebarea la un an dupa ce ati inceput "businessul" - atunci contabilii va vor putea evalua corect rentabilitatea afacerii.

este foarte bine ca se informeaza inainte de inceperea activitatii , insa si eu sunt de parere ca trebuie sa discute direct cu o persoana specializata pe speta si serviciul pe care doreste sa-l faca.
Din intrebarea respectiva , nu putem decat sa generalizam sau sa tragem niste concluzi.
sunt 5 ani ca lucrez la o mare firma de vinzare catre public,meseria mea o cunosc si cunosc si cum se fac afacerile si colaborez cu firme de natura internazionala ca si Kerakoll,Dakota;Weber & Broutin ,Fiordo ,Azzura si multe altele,unica problema e ca la noi in tara legile sunt diferite fata de Italia.Aici nu platesti nimic sa it deschizi o firma (platesti mai mult contabilul pt.ca nu ai timp sa umbli pe la toate birourile),tot ce este mai dificil de aflat sunt parteneri valabili si de incredere si ..contabilii.
Eu de contabilitate nu prea stiu forte multe ,eu sunt unul cum sa spun "pane al pane ,vino al vino " tradus painea cu painea si vinul cu vinul.
Va multumesc pt.timpul D.Vostra care mi la-ti acordat .
Sper ca peste un an sa va contactez si sa va demonstrez ca ceea ce incerc eu sa fac are nevoie de determinare si multa imaginatie.
Cu Stima
Miclea MArius

Alte discuții în legătură

Finantare pentru preluarea unei firme ! FREDU FIN FREDU FIN Sa spunem ca am gasit o firma ( cu active si pasive, cu angajati ), patronii vor sa vanda businessul . Intrebarea e mai ciudata , unde gasesc un investitor ... (vezi toată discuția)
Produse livrate din china in ue fara ca marfa sa treaca prin romania bflorea bflorea Afacerea pe care o am vinde produse in toata lumea, iar livrarile se fac direct din China, de catre un partener Chinez (persoana fizica), fara ca marfa sa mai ... (vezi toată discuția)
Firma pentru comert electronic Yorsh Yorsh Buna Ziua. As dori sa imi infintez o firma pentru comert electronic. Pentru asta am nevoie si de import/export. Intrebarile mele sunt: 1) Nu vreau sa ... (vezi toată discuția)