avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 419 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale divergente intre asociatii(2la numar) unui srl
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

divergente intre asociatii(2la numar) unui srl

sunt asociat intr-un srl. conform actului constitutiv detin 50% parti sociale.
anul acesta firma se pare ca va iesii pe profit si in consecinta ar fii ceva de impartit intre asociati, dar asociatul meu nu mai vrea sa facem afaceri impreuna.
eu am avansat o suma pe care o doresc ca sa ies din firma . cum era si normal el nu este de acord cu aceasta.
mentionez ca firma este infiintata 50:50 dar de-a lungul timpului firma a fost imprumutata de noi diferit(asociatul meu mai mult recunosc 5 :1 ar fi cota ). acum asociatul meu se bate cu pumnul in piept ca el a sustinut firma sa ajunga unde a ajuns si ca ar fi cazul sa ma retrag. din documentele contabile la care am avut acces pana in dec 2009 aceste imprumuturi nu se regasesc fidel cu realitatea dar nici rambursarile acestora(eu nu am incasat nimic).
el este salariat in aceasta firma a noastra eu nu .
nu prea as vrea sa ies din afacere ca daca am avut rabdare 4 ani pana acum si acum a inceput sa se vada un profit de ce sa nu beneficiez de el.
problema este ca nu stiu ce ar putea face el , eu ne avand acces la acte acest acces nefiindu-mi permis abuziv zic eu.contabilul este in "gasca " cu el.
care ar fii pozitia pe care ma sfatuiti sa o adopt .
firma desfasoara activitati de transport marfuri.
credeti ca poate sa vanda masinile acestea fiind instrumentul cu care se face bani, fara acordul meu sau poate investi in altele fara acordul meu?
va multumesc

ps: suspectez ca ar vrea sa manareasca actele contabile sa diminueze profitul sau sa imi mai returneze ceva din datorie nu stiu cert este ca nu vrea sa mi le arate

el se poate retrage din firma fara acordul meu?

Ultima modificare: Marți, 18 Ianuarie 2011
jonyyo, utilizator
Cel mai recent răspuns: ContSters22713 , utilizator 23:59, 18 Ianuarie 2011
Se poate retrage fara acordul dvs. in situatia in care ati prevazut expres in actul constitutiv o asemenea posibilitate sau printr-o hotarare judecatoreasca irevocabila.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divergente intre asociatii(2la numar) unui srl jonyyo jonyyo sunt asociat intr-un srl. conform actului constitutiv detin 50% parti sociale. anul acesta firma se pare ca va iesii pe profit si in consecinta ar fii ceva de ... (vezi toată discuția)
Neintelegeri intre asociati getatichineata getatichineata Neintelegeri intre asociati Buna ziua. Reprezint o societate comerciala ,am o asociata ,conform actului constitutiv, amandoua avem calitatea de ... (vezi toată discuția)
Revocarea unui administrator si excluderea lui andra1234 andra1234 buna seara, un srl are doi asociati, fiecare cu 50-50%. unul dintre cei 2 este administrator. Doresc excluderea acestuia din societate, DAR si revocarea sa ... (vezi toată discuția)