Daca sunteti in perioada de proba, atunci puteti notifica angajatorul despre incetarea c.i.m.,in baza art.31 alin.3 C.mun.
art.31 C.mun.
...
(3) Pe durata sau la sfarsitul perioadei de proba, contractul individual de munca poate inceta exclusiv printr-o notificare scrisa, fara preaviz, la initiativa oricareia dintre parti, fara a fi necesara motivarea acesteia.
....
Daca nu mai sunteti in perioada de proba, atunci puteti depune la angajator o cerere de incetare a c.i.m.. fie prin acordul partilor (art.55 lit. b C.mun.), fie prin demisie (art.81 C.mun.) - demisia poate fi cu sau fara preaviz.
De asemenea, angajatorul poate decide concedierea fie pentru motive care ţin de persoana salariatului, fie pentru motive care nu ţin de persoana salariatului.
Mentionez ca am fost angajata ca sa poata lua facilitati de la Ajofm pt persoane ce mai au 5 ani pana la pensie , am facut demersurile si certificatul de atestare de la casa de pensii nu a fost aprobat.
Demisie
Nica86
Buna seara , sunt angajata la o firma si sunt înca in perioada de 90 zile de proba , as putea sa imi dau demisia la zi ? Si stimulentul de insertie il mai iau ... (vezi toată discuția)