avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 921 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Contract de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Contract de munca

Daca am semnat contract de munca cand se poate rezilia dupa cat timp
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:13, 1 Septembrie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Oricand se poate solicita incetarea c.i.m.

Daca sunteti in perioada de proba, atunci puteti notifica angajatorul despre incetarea c.i.m.,in baza art.31 alin.3 C.mun.

art.31 C.mun.
...
(3) Pe durata sau la sfarsitul perioadei de proba, contractul individual de munca poate inceta exclusiv printr-o notificare scrisa, fara preaviz, la initiativa oricareia dintre parti, fara a fi necesara motivarea acesteia.
....

Daca nu mai sunteti in perioada de proba, atunci puteti depune la angajator o cerere de incetare a c.i.m.. fie prin acordul partilor (art.55 lit. b C.mun.), fie prin demisie (art.81 C.mun.) - demisia poate fi cu sau fara preaviz.

De asemenea, angajatorul poate decide concedierea fie pentru motive care ţin de persoana salariatului, fie pentru motive care nu ţin de persoana salariatului.
Mentionez ca am fost angajata ca sa poata lua facilitati de la Ajofm pt persoane ce mai au 5 ani pana la pensie , am facut demersurile si certificatul de atestare de la casa de pensii nu a fost aprobat.
Ultima modificare: Sâmbătă, 1 Septembrie 2018
Cornel Vasile, Consilier juridic
Despre ce certificat este vorba?
Certificat de atestare a datei de iesire la pensie , vizat la casa de pensie, componenta a dosarului pentru facilitatile de la Ajofm

Cornel Vasile a scris:

Despre ce certificat este vorba?

Pe decizia de pensionare exista mentionata data de iesire la pensie.

Alte discuții în legătură

Demisie in timpul perioadei de proba cristina69 cristina69 Buna dimineata. Va rog mult sa imi spuneti daca un salariat angajat pe un post de conducere aflat in perioada de proba de 90 de zile, conform CIM, doreste ... (vezi toată discuția)
Demisie Nica86 Nica86 Buna seara , sunt angajata la o firma si sunt înca in perioada de 90 zile de proba , as putea sa imi dau demisia la zi ? Si stimulentul de insertie il mai iau ... (vezi toată discuția)
Angajat cu perioada de proba 3 luni - vreau sa imi pun demisia, trebuie sa mai stau in preaviz? elmauss elmauss buna seara, lucrez la o societate in perioada de proba de 3 luni , incepand din 9 ianurie a.c. si am gasit un job mai bun drept urmare vreau sa imi pun ... (vezi toată discuția)