avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1034 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Demisie in timpul perioadei de proba
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Demisie in timpul perioadei de proba

Buna dimineata.
Va rog mult sa imi spuneti daca un salariat angajat pe un post de conducere aflat in perioada de proba de 90 de zile, conform CIM, doreste sa-si dea demisia din acest post, poate renunta lla perioada de preaviz prevazuta in CIM ca fiind de 60 de zile? Sau daca isi da demisia nu mai este obligatorie perioada de preaviz?
Cel mai recent răspuns: cristina69 , utilizator 08:26, 17 Octombrie 2014
Daca este in perioada de proba, atunci poate notifica angajatorul referitor la incetarea c.i.m. in baza art.31 alin.3 C.mun.

Art.31 C.mun.;
...
(3) Pe durata sau la sfarsitul perioadei de proba, contractul individual de munca poate inceta exclusiv printr-o notificare scrisa, fara preaviz, la initiativa oricareia dintre parti, fara a fi necesara motivarea acesteia.
...
Multumesc pentru raspuns.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Demisie in perioada de proba crisu_10 crisu_10 buna ziua.sunt angajat de 1 luna si putin la un magazin non stop.am solicitat demisia si vreau sa stiu daca e obligatoriu sa respect preavizul?mentionez ca ... (vezi toată discuția)
Demisie in perioada de proba IlieBC IlieBC Buna ziua, Zilele acestea am fost intrebat de clauzele incetarii contractului de munca. Persoana respectiva se afla in perioada de proba (90 de zile, din ... (vezi toată discuția)
Despre perioada de proba bbt bbt Va rog sa imi spuneti daca un contract de munca incheiat pe perioada nedeterminata trebuie sa aiba vreo clauza referitor la cele 90 zile de proba. In cazul ... (vezi toată discuția)