avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 502 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Schimbare proprietari imobil ipotecat
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Schimbare proprietari imobil ipotecat

Impreuna cu fratele meu detin un imobil si un teren. Suntem coproprietari pe ambele proprietati. Inainte imobilul si terenul se aflau pe acelasi CF, recent facandu-se dezmembrarea. Intelegerea verbala a fost ca el sa ramana cu casa si eu cu terenul, dar fiindca nu am avut bani nu am mai facut si iesirea din indiviziune.
Fratele meu va lua un credit cu ipoteca pe casa. In cazul in care, ulterior vom dori sa facem iesirea din indiviziune, eu sa ii cedez partea mea din casa iar el sa imi cedeze partea lui din teren, se poate? La imobil ma refer, care va fi deja sub ipoteca. La teren stiu ca e posibil, fiindca e lipsit de orice sarcini.
Va multumesc mult pentru raspunsuri!
Cel mai recent răspuns: Roxana alina Stancu , Avocat 14:59, 9 Noiembrie 2009
buna ziua!
se va putea face insa doar cu acordul banii creditoare in acest sens.
ideal ar fii sa rezolvati problema iesirii din indiviziune, anterior contractarii creditului de catre fratele dvs .
daca exista intelegere se poate rezolva problema si la notar .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dezmembrarea imobilului fara acordul coproprietarilor alinanicorici alinanicorici buna ziua, as dori sa stiu ce pot face in cazul in care coproprietarii unui imobil nu sunt de acord cu dezmembrare si nu vor sa-si dea acordul voluntar la ... (vezi toată discuția)
Proprietate pe parti la un loc de casa mariustz mariustz Buna ziua, Daca eu si inca o persoana, dorim sa cumparam un loc de casa, se poate face la notar ca eu sa detin partea din teren unde se construieste casa, ... (vezi toată discuția)
Executare silita pentru o mostenire cu mai multi mostenitori cristh cristh In urma unei datorii bancare neachitate, banca sau executorul ar putea sa-mi execute mostenirea din casa parinteasca obtinuta in urma decesului tatalui meu ... (vezi toată discuția)