avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 697 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general taxa forfetara 2008
Discuție deschisă în Contabilitate în general

taxa forfetara 2008

Am o nelamurire shi nushtiu sa-i gasesc rezolvarea...
Am o societate infiintzata in mai 2008, care nu a inregistrat profit pina in prezent, trebuie platita o taxa forfetara pe anul 2008 aferent taxei de anul acesta? Cum o calculez tot 500 euro / 12 luni platibil pentru fiecare luna de activitate?
Administratorul nu a avut resursele necesare de a achita aceasta taxa shi vrea sa achite tot din maai 2008 pina-n prezent.

Va multzumesc!
Cel mai recent răspuns: electra2008 , utilizator 23:25, 9 Noiembrie 2009
Impozitul forfetar a intrat in vigoare anul acesta si se calculeaza incepand cu luna mai 2009 chiar si pentru firmele care nu au obtinut profit dar au fost infiintate inainte de 2009. Suma care se achita se calculeaza in functie de totalul veniturilor din anul 2008. Suma minima este de 2200 lei pe an. Verificati daca va incadrati la suma minima. Poate ar fi bine sa va sfatuiti cu contabilul ca nu cumva sa virati gresit.
Va urez succes:)
Ultima modificare: Luni, 9 Noiembrie 2009
lumi71, utilizator
Pentru luna a - VI -a 2009 suma minima pentru forfetar (profit 0) este de 367 RON si pentru luna IX este de 550 RON. In cazul in care nu a-ti declarat ca aveti de platit forfetarul mergeti la Finante Publice cu 2 declaratii rectificative - formularul 710 pe fiecare semestru in parte, cu suma de plata specifica fiecarei transe.Pentru plata forfetarului trebuie sa intocmiti o foaie de varsamant sau un op cu suma totala de platit.
Formularele pentru op si foaie de varsamant le puteti descarca de aici: [ link extern ]
si pentru rectificativa utilizati programul declaratii fiscale tot de pe aceeasi pagina.
Pentru alte perioade se poate calcula forfetarul utilizand formula: 2200/367*nr. zile.
Va doresc succes!
Ultima modificare: Luni, 9 Noiembrie 2009
electra2008, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozit forfetar danyyyyy danyyyyy va rog sa ma ajutati si pe mine, in 2008 am fost microinteprindere si am platit un impozit de 9000 la venituri de 40000, in trimestrul 1 din 2009 am fost tot ... (vezi toată discuția)
Plata impozitului forfetar viogeo viogeo Pentru un SRL cu asociat unic pentru care s-a depus cererea de suspendare a activitatii la data de 05.05.2009 la ONRC, si s-a obtinut regim derogatoriu de la ... (vezi toată discuția)
Impozit forfetar ptr.pierdere pe 2008 barbutadddddddddddddd barbutadddddddddddddd As dori sa stiu ,cit trebuia platit la impozitul pe profit pe tr.II 2009,daca o intreprindere a fost in 2008 pe pierdere. Veniturile au fost in valoare de ... (vezi toată discuția)