avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 956 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort / partaj/ bunuri proprii
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort / partaj/ bunuri proprii

Buna ziua, va rog sa ma ajutati cu o opinie ref la urm sit: in urma cu 5 luni nu am mai fost primita in locuinta comuna de catre sot, acesta a schimbal yalele si a angajat firma paza non stop la poarta cand nu eram acasa. De atunci nu am putut lua nici un bun propriu din casa, nici masina propr pers ( pe numele meu, cumparata de sora mea dar in timpul casatoriei), copiii au ramas la el in urma Ord Pres de stab domiciliu pe motiv sa nu le schimbe casa, el sustine ca eu am parasit domiciliul. Va rog sa-mi spuneti, ce actiune trebuie introdusa pt recuperarea bunurilor proprii? - mentionez ca mi-a retinut pe langa telefoane, haine, etc si acte - contracte, etc tot ce era in casa - sustine ca mi le-am luat. Inteleg ca cele comune se judeca prin partaj, initial nu am cerut cand am intentat divort, dar intentionez sa introduc si partajul la primul termen. Ref la copii, va rog sa ma ajutati cu urm intrebare: pot cere custodie exclusiva tinand cont ca este un om abuziv, violent verbal, agresiv, si are comportamente comune afectiunii paranoia? Eu pot cere despagubiri morale / financiare pt abuzurile - economic, emotional, fizic, verbal la care am fost supusa in timpul casatoriei cat si dupa? As aprecia mult daca m-ati ajuta cu opinii asupra situatiei complicate in care ma aflu, bineinteles am consultat si am avut angajati avocati dar as mai vrea si alte opinii pt ca nu sunt impacata cu solutiile oferite si obtinute. Am incercat sa intru in curte dupa ce au fost schimbate yalele cat si alta data cand incercam sa vad copiii si am fost agresata de fostul sot - la Buftea am pierdut Ordinul de Protectie - considerand ca sunt neintelegeri specifice divortului si ca nu reprezinta violenta nici verbala nici fizica de nici un fel desi am depus inregistrare din timpul agresiunii.
Cel mai recent răspuns: Gabriel Klein Kiritescu , utilizator 09:44, 2 Septembrie 2018
Buna ziua,
Partaj, solicitand bunurile proprii dar DOVEDIND ca sunt la el.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am fost dată afară din domiciliul comun doar cu hainele de pe mine și am fost agresată când am vrut să-mi văd copiii. ce demersuri juridice pot face? Andos14 Andos14 Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu un raspuns la urmatoarele probleme: 1 am locuit cu sotul intr-o casa cumparata de el inainte cu un an sa ne casatorim, ... (vezi toată discuția)
Bună ziua! doresc sa divorțez de soț, comportamentul sau fiind ... Cristina.A. Cristina.A. Bună ziua! Doresc sa divorțez de soț, comportamentul sau fiind instabil și agresiv verbal, atât cu mine, fiul din prima căsătorie în vârstă de 17 ... (vezi toată discuția)
Ce despagubiri se pot cere la partaj? lmankml lmankml Buna ziua. Am intentat de curand divort sotului meu si acesta doreste partaj. Pe numele meu este un teren si el sustine ca poate cere despagubiri pentru ... (vezi toată discuția)