Buna ziua,
Momentan locuiesc in chirie la Unita Holding si doresc sa parasesc locatia inainte de termen. Am instiintat azi, 2 septembrie, ca doresc sa plec pe data de 2 noiembrie (60 zile) si dansii mi-au spus ca nu o sa recuperez garantia pentru ca nu respect termenul contractual pana in Dec 2018 inclusiv. Am citit aici pe forum ca, daca anunt cu 60 de zile inainte la contractul pe perioada determinata , acea clauza devine nescrisa. Imi puteti spune daca este corect sa imi opreasca garantia chiar daca am anuntat cu destul timp inainte ? Rog raspuns rapid. Va multumesc ! Respectul meu pentru ceea ce faceti pe avocatnet !
Alduras,
Sa nu uiti ca anuntarea / notificarea proprietarului sa o faci in scris, cu nr. de inregistrare da?
Am rugamintea sa te uiti cu atentie in contractul de inchiriere si vezi ce scrie cu privire la intreruperea contractului, drepturi/obligatii. In mod normal, notificarea proprietarului cu privire la incheierea mai devreme a perioadei inchiriate, se face cu minimul 30 de zile, nu cu 60 de zile.
Aminteste-i proprietarului ca conform prev. contractului, poti sa rezolvi problema in instanta. Citeste cu atentie contractul. Poti sa faci si o consultanta la un cabinet de avocatura. Faza simpla!
Succes!