avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 452 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... DIVORT
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

DIVORT

Buna ziua.
Sunt casatorita de 19 ani, am un copil de 18 ani, somer.
Locuim cu sotul in apartamentul soacrei, care a fost vandut cu clauza de intretinere, fiului ei. Soacra traieste. Si spune prin intermediul fiului ei, ca daca vrem sa mai locuim in apartament sa -i platim chirie.
Fiusu, adica sotul meu, ne-a dezacordat aragazul si centrala, de la retreau de gaze din casa, nu o mai putem folosi.
Mobila este cumparata de parintii mei si de mine, si spune el, ca nu o pot lua pana nu se face partajul.
Eu, ca sotie, inca sdi fiica lui, ce drepturi avem asupra apartamentului, ca munca mea ete invetita la el in casa.
Daca intentez divort la instanta, mai nou, acu, eu plkatesc un an de zile o suma de bani, sotului prejudiciat, chiar daca el detine serviciu?
Eu as vrea sa fac un creit ipotecar , ca sa-mi cumpar o casa, sa avem unde locui eu cu fiica mea.
Va rog ajutati-ma cu sfaturi, cum este mai bine, in situatia mea.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cabinei de Avocat Livia Oprisan , Avocat 18:35, 3 Septembrie 2018
Buna ziua,
1. Divortati in instanta.
2. Din apartament aveti dreptul la 1/2 avand in vedere ca este bun dobandit in timpul casatoriei (chiar daca este cumparat de la soacra).
3. Apelati la un avocat ca sa va ajute.
4. Daca aveti venitul destul de mare atunci plecati si pana la pronuntarea divortului stati unde puteti apoi va luati creditul si casa.
5. Ce sume sa-i platiti lui? Cine v-a spus asemenea prostii?
Multumesc ptr sfat.
Acte doveditoare ptr bunuri mobile am, facturi, dar sunt pe numele meu.
Venitul meu nu este ff mare. Decat 1500/luna.
La notar nu se poate divorta?
Apartamentul este dobandit de catre el, inainte de casatori anoastra.
Fiica ce drepturi are asupra apartamentului?
Buna ziua,
1. Fica nu are niciun drept.
2. Aveti un drept asupra bunurilor si a investitiilor realizate in perioada casatoriei daca apartamentul este cumparat de el dinainte de casatorie.
3. Nu conteaza venitul dumneavoastra.
4. Puteti divorta la notar DAR DOAR DACA SUNTETI DEACORD AMANDOI CU TOATE CAPETELE CERERII DE DIVORT (divort, nume, etc. si, eventual cu valorile partajabile)
Buna ziua!
Pentru ca apartamentul este bun propriu al sotului, dvs nu aveti un drept de proprietate ci doar un drept de creanta pentru tot ce ati investit in casa pe parcursul anilor, iar fiica dvs nu are nici un drept pe timpul vietii tatalui, ci doar ca mostenitor dupa moartea acestuia.
Din cate inteleg din situatia prezentata, sansele unui divort si partaj amiabil sunt reduse, drept urmare cel mai probabil va trebui sa va adresati instantei de judecata. Procedura notariala impune acordul partilor cu privire la divort dar si la partaj. Cu privire la suma de bani pe care spuneti ca i-ati datora-o nu vad de unde ar rezulta. Din pacate pana la finalizarea situatiei nu il puteti determina pe sot sa va furnizeze utilitati.
Pentru o instrumentare cat mai eficienta a unui dosar de divort/partaj ar fi mai bine pentru dvs. sa contactati un avocat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua,sunt căsătorită de 18 ani și am o fiica de 18 ... mateescu.sabina mateescu.sabina Bună ziua,sunt căsătorită de 18 ani și am o fiica de 18 ani; soțul meu are mai multe proprietăți,însă eu nu am nimic pe numele meu.,sunt ... (vezi toată discuția)
Partaj după divort t.p.j.t t.p.j.t Am un apartament dinaintea casatoriei.La divort se pune la partaj. (vezi toată discuția)
O lamurire va rog nicoleta_85 nicoleta_85 situatia unui prieten: Mama sa se casatoreste cu dl X (tatal vitreg) si impreuna cumpara o casa, o masina si detin conturi in banci. Tatal vitreg are o fiica ... (vezi toată discuția)