avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 439 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Ma pot recasatori?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Ma pot recasatori?

Eu locuiesc in SUA dar am revenit in tara pentru a divorta prin acord in instanta. Am avut un singur termen la care ne-am prezentat amandoi, am semnat o declaratie ca suntem de acord cu divortul si ca suntem de acord sa se judece la respectiva instanta (dat fiind domiciliul meu in strainatate). Dna Presedinte a admis cererea divortului in timpul sedintei. In acelasi timp, am solicitat instantei sa nu motiveze hotararea si sa urgenteze redactarea ei deoarece voi pleca din tara curand. Dna Presedinte a spus ca va face tot posibilul, deci poate o voi obtine inainte de a pleca. Oricum, SUA nu cere acte de divort pentru a ma recasatori acolo, deci nu am nevoie de hotarare neaparat. Totusi, as vrea sa stiu daca admiterea cererii si divortul prin acord inseamna ca sunt oficial divortata? Este ok asa? Multumesc.
Cel mai recent răspuns: avocatmaria , utilizator 12:05, 3 Septembrie 2018
după ce se comunica hotărârea către Starea Civila respectiva și se fac mențiuni in Registru atunci sunteți oficial divortata

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

De cand este divortul considerat oficial? Steff101 Steff101 Am divortat prin acord la judecatorie, cerand totodata ca hotararea sa fie nemotivata si redactarea hotararii mai repede deoarece plec din tara si am nevoie de ... (vezi toată discuția)
Cand ma pot recasatori? Steff101 Steff101 Am divortat prin acord la judecatorie, cerand totodata ca hotararea sa fie nemotivata si redactarea hotararii mai repede deoarece plec din tara si am nevoie de ... (vezi toată discuția)
Gata divortul hai la partaj rico3 rico3 Stimati avocati si forumisti, iata-ma gata cu recunoasterea divortului din SUA (subiectul cu dublu divort), a fost recunoscut din 2007 cu efecte juridice ... (vezi toată discuția)