avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1060 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... timbrare rezolutionare antecontract clauze abuzive
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

timbrare rezolutionare antecontract clauze abuzive

Buna dimineata,
Vreau sa reclam clauzele abuzive dintr-un antecontract de vanzare cumparare imobil nou si sa obtin anularea lor sau rezolutiunea antecontractului, daca fara respectivele clauze antecontr. nu isi mai poate produce efectele. Cum timbrez aceasta actiune in instanta? La valoare sau altfel? Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 17:02, 9 Noiembrie 2009
Aveti mai multe cereri se pare... Rezolutiunea integrala o timbrati la valoare.
Depinde de contract daca poate ramane in picioare, depinde ce clauze sunt abuzive...
Dupa parerea mea tot contractul este abuziv: dezvoltatorul poate cere executarea contractului, cumparatorii nu pot cere executarea contractului de catre dezvoltator, dezv. poate cere daune daca cp. nu respecta obligatiile, cp. nu poate cere daune daca vz. nu-si respecta obligatiile, in contract nu se precizeaza nimic despre proprietatea asupra terenului pe care se construieste, ne obliga ca la primirea posesiei sa semnam niste documente despre care nu stim ce cuprind etc. Daca reclam la OPC aceste clauze si OPC trimite dosarul la instanta mai trebuie sa platesc taxa de timbru?
Este posibil ca in instanta sa cer doar anularea clauzelor abuzive iar instanta sa constante ca antecontractul nu mai poate exista si astfel sa declare rezolutiunea? Mai platesc taxa de timbru la valoare in acest caz?
buna ziua!
art.969 cod civil" conventiile legal incheiate au puterea de lege intre parti".
dvs cand ati citit antecontractul si ati vazut ca acesta contine clauze care nu vi se par rezonabil dece ati mai semnat? puteati atunci sa negociati asupra acestor clauze.
Aveti dreptate si acum regret. Una din parti este comerciant si cealalta persoana fizica. Se mai aplica respectivul articol? Eu cred ca legea 193/2000 protejeaza tocmai aceste situatii, cand raportul de forte intre parti este dezechilibrat.
buna ziua!
nu stiu la ce se refera legea 193/2000, am cautat-o in lex expert, insa nu imi gaseste aceasta lege.
ok. aceasta este o situatie pariculara contractele incheiate cu bancile nu sunt contract de negociere, sunt contracte de aderare.
dar dupa cum v-am spus aveati posibilitatea la mom semnarii antecontractului sa va negociati clauzele.
nu inteleg ce contin acele clauze care va deranjeaza atat de tare!
puteti sa discutati cu promitentul vanzator si sa incercati sa incheiati un act aditional la acel contract.
Ultima modificare: Luni, 9 Noiembrie 2009
ContSters97658, utilizator

Alte discuții în legătură

Clauze abuzive in antecontract imobil nou danasimo danasimo Buna ziua. Doresc sa fac o sesizare la OPC in legatura cu clauzele abuzive dintr-un antecontract de vanzare cumparare imobil nou. Legea 193/2000 se aplica si ... (vezi toată discuția)
Legea nr. 193/2000 privind clauzele abuzive balexe balexe Nu sunt specialist in doemniu, asa ca apelez la bunavointa dvs. M-ar interesa si pe mine daca acest act normativ (Legea 193/2000) se aplica si in cazul ... (vezi toată discuția)
Comisioane bancare ada2014 ada2014 Buna ziua, sotul meu are un credit bancar si cred ca are comisioane abuzive.(a fost un comision de risc care a fost doar redenumit cand a fost scos inafara ... (vezi toată discuția)