avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 762 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediu
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediu

Buna seara,

Este legal ca aprobarea concediului de odihna, sa fie conditionata de existenta pe cererea de concediu, a unei rubrici, unde un coleg semneaza ca pe durata efectuarii concediului, este de acord sa te inlocuiasca ?

Cu multumiri
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:18, 30 Mai 2019
Legislatia nu prevede asa ceva, insa la nivelde angajator poate exista in regulamentul intern sau intr-o procedura operationala modul de acordare a concediilor.
Multumesc de raspunsul dumneavoastra. Si sa inteleg ca daca este scris in regulamentul intern sau intr-o procedura operationala, atunci angajatorul imi poate considera aceste zile, ca si concediu, chiar daca eu nu am solicitat zile de concediu printr-o cerere scrisa ?
Nu va poate considera aceste zile ca si concediu , daca nu ati solicitat acordarea lui.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum se va proceda ? oanaportar oanaportar Buna ziua ! Va rog sa ma ajutati cu un sfat pentru un coleg de facultate care lucreaza la o institutie publica. Colegul meu a depus o cerere de ... (vezi toată discuția)
Co conditionat de semnatura altui angajat viorel2001249 viorel2001249 Buna ziua! Lucrez de circa 3 luni ca infirmiera la un centru pentru ingrijirea batranilor din cadrul unui DGAS. La plecarea in concediu de odihna a unei ... (vezi toată discuția)
Am depus cerere de concediu de odihna ieri și încă nu mi s ... goplanet goplanet Am depus cerere de concediu de odihna ieri și încă nu mi s a dat nici o rezoluție. Pana când sa aștept, în condițiile în care data de începere este ... (vezi toată discuția)