avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1040 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... CO conditionat de semnatura altui angajat
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

CO conditionat de semnatura altui angajat

Buna ziua!
Lucrez de circa 3 luni ca infirmiera la un centru pentru ingrijirea batranilor din cadrul unui DGAS. La plecarea in concediu de odihna a unei colege, seful centrului a venit la mine cu o hartie solicitandu-mi sa o semnez, hartie din care rezulta ca eu ma oblig sa ii tin locul (infirmiera) pe perioada efectuarii CO.
Doresc sa stiu daca aceasta procedura este prevazuta in vre-un act normativ sau Codul Muncii si daca este legala aceasta procedura.
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:54, 27 Mai 2019
Procedura - modul , cand etc. - de acordare a concediilor ar trebui sa se regaseasca in contractul colectiv de muncă aplicabil sau prin regulamentul intern ori intr-o procedura operationala la nivelul institutiilor publice..
Prin urmare, verificati daca este posibil ceea ce ati postat.
Contract colectiv de munca nu exista.
Intrebarea era daca aceasta procedura, pe care mie personal mie se pare aberanta,imbraca aspectul legal din punctul de vedere al Codului muncii sau al altor acte normative.
Spre exemplu, daca o alta colega, referitor la aceasta speta, NU semneaza acea hartie bagata sub nas de seful de centru, eu nu mai plec in concediu de odihna?
De accea mi se pare anormal ca, la efectuarea CO, sa depind de semnatura unei colege care, spre exemplu, are o alta atitudine , numai colegiala nu!
Trebuie sa depindem de o semnatura atunci cand plecam in CO planificat?
Am intrebat despre aceasta procedura seful de centru si m-a trimis la jurist, ca ea asa a preluat si asa crede ca e bine!!!
Imbraca aspectul de legalitatea numai daca a fost adusa la cunostinta salariatilor ...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Retinere bani din salariu a zilelor de concediu odihna daniel80 daniel80 Buna ziua, Sunt angajat la un service auto. Doresc sa aflu daca este legal ca pentru zilele de concediu de odihna sa mi se opreasca din salariu bani. ... (vezi toată discuția)
Cerere de concediu de odihna Alexandra Ion Alexandra Ion Buna ziua, sunt angajata de 2 ani la o firma si am o nedumerire legata de cererea de concediu de odihna, in sensul ca aceasta nu exista in forma scrisa! ... (vezi toată discuția)
Am o problemă. angajatorul refuză să îmi dea toate zilele ... Aura.2 Aura.2 Am o problemă. Angajatorul refuză să îmi dea toate zilele de concediu. Îmi spune faptul că îmi pot lua doar 10 zile din 21 și că dacă nu îmi convine ... (vezi toată discuția)