Buna ziua!
Lucrez de circa 3 luni ca infirmiera la un centru pentru ingrijirea batranilor din cadrul unui DGAS. La plecarea in concediu de odihna a unei colege, seful centrului a venit la mine cu o hartie solicitandu-mi sa o semnez, hartie din care rezulta ca eu ma oblig sa ii tin locul (infirmiera) pe perioada efectuarii CO.
Doresc sa stiu daca aceasta procedura este prevazuta in vre-un act normativ sau Codul Muncii si daca este legala aceasta procedura.
Va multumesc!
Procedura - modul , cand etc. - de acordare a concediilor ar trebui sa se regaseasca in contractul colectiv de muncă aplicabil sau prin regulamentul intern ori intr-o procedura operationala la nivelul institutiilor publice..
Prin urmare, verificati daca este posibil ceea ce ati postat.
Contract colectiv de munca nu exista.
Intrebarea era daca aceasta procedura, pe care mie personal mie se pare aberanta,imbraca aspectul legal din punctul de vedere al Codului muncii sau al altor acte normative.
Spre exemplu, daca o alta colega, referitor la aceasta speta, NU semneaza acea hartie bagata sub nas de seful de centru, eu nu mai plec in concediu de odihna?
De accea mi se pare anormal ca, la efectuarea CO, sa depind de semnatura unei colege care, spre exemplu, are o alta atitudine , numai colegiala nu!
Trebuie sa depindem de o semnatura atunci cand plecam in CO planificat?
Am intrebat despre aceasta procedura seful de centru si m-a trimis la jurist, ca ea asa a preluat si asa crede ca e bine!!!