avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 809 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... retinere bani din salariu a zilelor de concediu odihna
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

retinere bani din salariu a zilelor de concediu odihna

Buna ziua,
Sunt angajat la un service auto. Doresc sa aflu daca este legal ca pentru zilele de concediu de odihna sa mi se opreasca din salariu bani. Mentionez ca nu sunt direct productiv.
O alta intrebare: este legal sa se impuna ca in zilele de vineri si luni sa nu poti lua concediu ? Adica eu daca vreau o zi de concediu vineri sau luni sa nu mi se acorde.
Multumesc pentru raspuns
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 20:16, 20 Ianuarie 2013
Pentru prima intrebare va trebui sa vedeti clar ce este specificat in C.C.M dar in perioada de concediu de odihna nu mai beneficiati de anumite sporuri.In functie din ce sporuri este compus salariul dvs. acestea se retin in perioada concediului.
La a doua intrebare concediul de odihna se poate lua conform planificarii, aprobate de conducerea unitatii inclusiv in zilele de luni si vineri..
in ccm nu am stipulat niciun spor, se retin bani din salariu, oricum nu beneficiez de niciun spor, la a doua intrebare permite-ti-mi sa va dau un exemplu: este ziua de luni, fac cerere de concediu pt vineri (aceeasi saptamana) si nu mi se aproba, este legal ???
Este legal .. procedura privind acordarea CO ar trebui sa fie reglementata in reg.intern sau in ccm aplicabil angajatorului ...


art.148 C.mun.
(1) Efectuarea concediului de odihna se realizeaza in baza unei programari colective sau individuale stabilite de angajator cu consultarea sindicatului sau, dupa caz, a reprezentantilor salariatilor, pentru programarile colective, ori cu consultarea salariatului, pentru programarile individuale. Programarea se face pana la sfarsitul anului calendaristic pentru anul urmator.
...
pai este un abuz, de exemplu eu am nevoie de o zi de concediu vineri si nu pot sa o iau legal ??? nu este de ajuns ca mi se retin bani din salariu pentru zilele de CO ???
Asa cum se prevede in Cdul Muncii , CO se efectueaza in baza programarii . In reg,intern sau in ccm aplicabil angajatorului ar trebui sa existe reglementari privind modul de reprogramare a acestuia ...

De ce vi se retin bani ?



Alte discuții în legătură

Concediu de odihna popa ofelia popa ofelia am fost in concediu de odihna 8zile din luna august, iar acum mi se retine bani din salariu pentru cele 8 zile de concediu. Este corect acest lucru? (vezi toată discuția)
Concediu de odihna platit doar 75%? Arion Ramona Arion Ramona Buna ziua,as dori sa ma documentez in legatura cu plata concediului de odihna si anume: cum este posibil daca plec in concediu 21 de zile cat am dreptul....sa ... (vezi toată discuția)
Plata concediu de odihna ContSters66930 ContSters66930 Buna ziua.... am o intrebare legata de concediul de odihna. La noi in firma poti face o cerere prin care sa ceri plata concediului de odihna si efectuarea ... (vezi toată discuția)