avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 836 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... plata concediu de odihna
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

plata concediu de odihna

Buna ziua.... am o intrebare legata de concediul de odihna.
La noi in firma poti face o cerere prin care sa ceri plata concediului de odihna si efectuarea zilelelor de concediu alta data.
Am facut o cerere de genul acesta acum o luna si am primit rezolutia..... DA 50% si nici pana astazi nu am primit acesti bani. Ce pot sa fac?
In alta ordine de idee, pe langa plata concediului de odihna se mai plateste si un fel de prima de vacanta care este mentionata si in contractul colectiv. Avand in vedere ca desi primele de Paste si Craciun in contract sunt mentionate cu 30% din salariu si eu am primit doar 50 de lei la un salariu de 1000 de lei ce as putea face astfel incat sa imi primesc primele la valorea din contract.
Totodata salariul nu mi-a mai fost marit in ultimii 2 ani cu nici un leu, ba chiar mi-au fost micsorate sporurile in comparatie cu alte persoane.
Spre exemplu: sporul de ecran la mine .... administrator retea.... este de 3% iar sporul de ecran pt cineva din dep. fnanciar sau juridic este de 5%.
In plus din salariu mi se opreste un procent pt sport.... nu stiu ce reprezinta acest sport pt ca nu am semnat nimic ca as dori sa sponsorizez clubul sportiv al firmei... si nici nu beneficiez de baza sportiva sau ceva legat de sport in urma acestor bani care mi se opresc.... ce pot face si in aceasta privinta....?

Cu stima,

Bogdan
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 10:30, 10 Iunie 2009
1. Nu stiu cum va putea plati CO in avans iar efectuarea zilelor sa se faca la o data ulterioara! Codul muncii spune ca indemnizatia de CO se plateste cu cel putin 5 zile inainte de plecarea in CO. Dar se poate ca firma sa aiba un mod specific de a plati indemnizatia de CO.
2. Toate problemele ridicate de dvs. se refera la nerespectarea CCM si a CIM de catre angajator. Pentru asta faceti o sesizare la ITM care are atributii de verificare a modului de respectare a CCM si CIM.
Pana in data de astazi cand am scris mesajul, din cele 21 de zile de CO pe care le am pe an, am efectuat deja 5... pentru care nu am fost platit. Nici in avans cand am plecat in CO si nici dupa ce am revenit prin salariu..... in ziua de salariu.
Inca un caz mai bun as putea spune de un coleg care in martie si-a efectuat CO in intregime si nici pana azi nu si-a primit banii pe CO.
1. Aveti dreptate si trebuie sa va recuperati drepturile banesti.
2. Toate problemele ridicate de dvs. sunt de competenta ITM.
Ultimul control ITM a avut loc acum o luna in cadrul firmei... si nu s-a gasit nimic in neregula.... oare de ce? nici o amenda nimic...nimic... si stiu pt ca am fost in acelasi birou cu inspectorul ITM ... de la Ilfov.....
Mai credeti ca o plangere la ITM de unde este societatea,respectiv Ilfoc ar face ceva?
Eu unul mi-am cam pierdut increderea in institutiile tarii.
Au fost controale de la ITM, Mediu, etc... anul acesta ... au venit cu mana goala.... si au plecat cu sacosele pline.

Am sa incerc totusi sa fac o plangere la ITM astazi sa vedem ce sorti de izbanda am.
1. Controlul efectuat de ITM s-ar putea sa fi avut alta tematica.
2. Daca la sesizarea dvs. nu primiti un raspuns de la ITM in 30 de zile puteti sa ii reclamati la Inspectia Muncii, forul superior al ITM. Nu-si vor permite sa nu verifice.
Mult succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Retinere bani din salariu a zilelor de concediu odihna daniel80 daniel80 Buna ziua, Sunt angajat la un service auto. Doresc sa aflu daca este legal ca pentru zilele de concediu de odihna sa mi se opreasca din salariu bani. ... (vezi toată discuția)
Baza legala - sporuri ? oanaportar oanaportar Care este baza legala: - pentru sporul de ecran ( sporul de calculator ) ? - pentru sporul de conditii vatamatoare ? Sporul de ecran este un spor de ... (vezi toată discuția)
Preaviz,concediere colectiva la cfr marfa dreptaciul dreptaciul Incepand cu data de 11 ian 2010 sunt in concediu de odihna pe anul in curs.Daca dupa aceasta ,si in timpul concediului meu de odihna , la societatea la care ... (vezi toată discuția)