avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 829 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediu de odihna platit doar 75%?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediu de odihna platit doar 75%?

Buna ziua,as dori sa ma documentez in legatura cu plata concediului de odihna si anume: cum este posibil daca plec in concediu 21 de zile cat am dreptul....sa fiu platita doar 75% din salariu?(asa mi-a spus seful).De ce,eu stiam ca se plateste integral concediul de odihna,nu 75% din salar.Ce se poate face in situatia asta?Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 14:29, 19 August 2011
Este incorecta informatia pe care o are seful dvs., deoarece concediul de odihna se plateste 100%. Situatia este delicata, insa trebuie sa va cereti drepturile, verbal sau printr-o cerere scrisa in acest sens, pe care sa primiti un numar de inregistrare.
Codul muncii : Art. 150
(1) Pentru perioada concediului de odihna salariatul beneficiaza de o indemnizatie de concediu, care nu poate fi mai mica decat salariul de baza, indemnizatiile si sporurile cu caracter permanent cuvenite pentru perioada respectiva, prevazute in contractul individual de munca.
(2) Indemnizatia de concediu de odihna reprezinta media zilnica a drepturilor salariale prevazute la alin. (1) din ultimele 3 luni anterioare celei in care este efectuat concediul, multiplicata cu numarul de zile de concediu.
(3) Indemnizatia de concediu de odihna se plateste de catre angajator cu cel putin 5 zile lucratoare inainte de plecarea in concediu.

Solicitati in scris plata indemnizatiei de concediu conform prevederilor legale. Daca nu se conformeaza sesizati ITM si/sau instanta de judecata.
1. Contabilul care se ocupa de statele de plata trebuie sastie cum se calculeaza indemnizatia de CO si sa aplice legea chiar daca angajatorul spune altfel.
2. Puteti face o sesizare la ITM pentru nerespectarea prevederilor Codului muncii referitoare la calculul indemnizatiei pentru CO.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu de odihna neplatit integral nibbana nibbana Lucrez intr-o firma de 1 an si 2 luni,am solicitat acordarea concediului de odihna si am primit doar 75% din salariu. este legal ? (vezi toată discuția)
Ce pot face in situatia in care angajatorul meu a refuzat sa-mi plateasca concediul de odihna? armiangel12 armiangel12 In urma concediului de odihna de care am beneficiat, angajatorul meu a refuzat sa-ma plateasca pe motiv ca nu are resurse financiare necesare si nu are nicio ... (vezi toată discuția)
Concediu de odihna eugica eugica Sunt angajat de 2 ani ca sofer la un srl. iau 2000 ron in mana dar cand vine vorba de concediu de odihna spune ca imi plateste 85% din cat am pe cartea de ... (vezi toată discuția)