avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 652 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Ce pot face in situatia in care angajatorul meu a ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Ce pot face in situatia in care angajatorul meu a refuzat sa-mi plateasca concediul de odihna?

In urma concediului de odihna de care am beneficiat, angajatorul meu a refuzat sa-ma plateasca pe motiv ca nu are resurse financiare necesare si nu are nicio obligatie sa-mi plateasca concediul!!! Ce pot sa fac pentru a recupera banii si a-i demonstra ca am dreptul la concediu de odihna platit!

Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 17:49, 21 August 2010
1. Angajatorul este obligat sa plateasca indemnizatia pentru CO,asacum spune Codul muncii:
Art. 145 - (1) Pentru perioada concediului de odihnă salariatul beneficiază de o indemnizaţie de concediu, care nu poate fi mai mică decât salariul de bază, indemnizaţiile şi sporurile cu caracter permanent cuvenite pentru perioada respectivă, prevăzute în contractul individual de muncă.
(2) Indemnizaţia de concediu de odihnă reprezintă media zilnică a drepturilor salariale prevăzute la alin. (1) din ultimele 3 luni anterioare celei în care este efectuat concediul, multiplicată cu numărul de zile de concediu.
(3) Indemnizaţia de concediu de odihnă se plăteşte de către angajator cu cel puţin 5 zile lucrătoare înainte de plecarea în concediu.

2. Daca nu s-a intamplat asa faceti o sesizare la ITM pentru nerespectarea prevederilor Codului muncii si a CIM.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu de odihna ContSters116232 ContSters116232 Deci sunt in urmatoarea situatie,luna trecuta am avut concediu de odihna 8 zile ,am lucrat mai multe ore , am realizat targetu care il aveam si am luat salariu ... (vezi toată discuția)
Calcul concediu de odihna bunraku bunraku Dupa ce perioada(zile,luni) de la angajare am dreptul la concediu de odihna? In speta, sunt angajat de la 01.07.2009. Daca angajatorul spune ca primele ... (vezi toată discuția)
Plata zile de concediu andreea_lazar andreea_lazar CUM SE CALCULEAZA ZILELE DE CO,CARE TREBUIESC PLATITE IN URMA INCETARII CONTRACTULUI DE MUNCA,ACESTA NEEFECTUANDU LE IN TIMPUL CONTRACTULUI? (vezi toată discuția)