avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 463 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Bună seara, la salar minim construcții de 4582 brut ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Bună seara, la salar minim construcții de 4582 brut 3196 net ...

Bună seara, la salar minim construcții de 4582 brut 3196 net în 2024 la privat, câte zile de concediu de odihna se acorda anual legale, și câți bani trebuie sa primească un angajat de la firma anual pe concediu de odihna
Va mulțumesc frumos.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:45, 20 Decembrie 2024
1. Art. 145 C.mun.
(1) Durata minima a concediului de odihna anual este de 20 de zile lucratoare.
(2) Durata efectiva a concediului de odihna anual se stabileste in contractul individual de munca, cu respectarea legii si a contractelor colective de munca aplicabile.
...

2. Pentru perioada concediului de odihnă salariatul beneficiază de o indemnizaţie de concediu, care nu poate fi mai mică decât salariul de bază, indemnizaţiile şi sporurile cu caracter permanent cuvenite pentru perioada respectivă, prevăzute în contractul individual de muncă.
Indemnizaţia de concediu de odihnă reprezintă media zilnică a drepturilor salariale prevăzute mai sus din ultimele 3 luni anterioare celei în care este efectuat concediul, multiplicată cu numărul de zile de concediu.
Deci 4582.?
Codul Muncii reglementeaza excat modalitatea de calcul a indemnizatiei de CO... se raporteaza la numarul de zile de CO mentionate in c.i.m. si la media zilnică a drepturilor salariale prevăzute mai sus din ultimele 3 luni anterioare celei în care este efectuat concediul,

Nu avem de unde sa stim ca este sau nu suma mentionata de dvs.
Da este corect 4582 salar de baza și 21 zile de concediu anual, ( trebuie sa primesc cât este salariul de baza 4582)? Mulțumesc frumos
Pntru cele 21 de zile veti primi o indemnizatie de CO care nu poate fi mai mică decât salariul de bază, indemnizaţiile şi sporurile cu caracter permanent cuvenite pentru perioada respectivă, prevăzute în contractul individual de muncă.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu de odihna ContSters116232 ContSters116232 Deci sunt in urmatoarea situatie,luna trecuta am avut concediu de odihna 8 zile ,am lucrat mai multe ore , am realizat targetu care il aveam si am luat salariu ... (vezi toată discuția)
Calcul concediu de odihna anyme anyme Buna seara, Am un angajat care a demisionat in 10 decembrie. 1.Cum ii calculez suma aferenta concediului de odihna neefectuat? 2.Unde o trec in declaratia ... (vezi toată discuția)
Zilele de co de care beneficiez , nu mi sunt platite la valoarea ... GABRIEL 65 GABRIEL 65 Zilele de co de care beneficiez , nu mi sunt platite la valoarea lor ci sunt pontat si platit ca o zi de lucru normala !astfel incasez doua chenzine lunar ... (vezi toată discuția)