avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 223 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Am o problemă. Angajatorul refuză să îmi dea toate ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Am o problemă. Angajatorul refuză să îmi dea toate zilele ...

Am o problemă. Angajatorul refuză să îmi dea toate zilele de concediu. Îmi spune faptul că îmi pot lua doar 10 zile din 21 și că dacă nu îmi convine să plec.
Urmeaza sa îmi dau demisia. Îmi pot lua cumva zilele de concediu? Trebuie sa mi le plătească?
Cel mai recent răspuns: pop_m , utilizator 14:57, 22 Iunie 2022
Trebuie să vă plătească zilele de concediu neafectat.Sunt mai mulți angajați care trebuie să plece în concediu prin rotație în perioada verii și din acest motiv nu vă poate da toate 21 zile de CO acum ?
Ultima modificare: Sâmbătă, 18 Iunie 2022
mitabiciclista, utilizator
Dreptul la concediu de odihna anual nu poate forma obiectul vreunei cesiuni, renuntari sau limitari.

Indemnizaţia de concediu de odihnă se plăteşte de către angajator cu cel puţin 5 zile lucrătoare înainte de plecarea în concediu.

Compensarea in bani a concediului de odihna neefectuat este permisa numai in cazul incetarii contractului individual de munca.
Nu sunt mai mulți angajați. Este un magazin cu haine și încălțăminte, iar seful are 3 angajați. Din spusele lui, motivul pentru care nu îmi dă toate zilele este că nu am eu ce să fac în concediu și că în domeniul acesta așa se dau zilele de concediu. Pe lângă asta, mi a spus și că nu voi vedea banii pe zilele care mi au mai rămas.
Dar, am analizat problema și nu știu dacă pot face ceva în sensul ăsta. Pentru că el, în acte mă trecea ca fiind în concediu și îmi cerea să nu mai semnez condica pe perioada respectivă.
Corect, fiind în CO nu aveți cum sa semnati condica.
Nu cred că m am făcut înțeleasă. Am fost în concediu doar pe hârtie, dar eu nu am plecat nicăieri.
În timp ce pe hârtie figurez ca fiind în concediu, eu nu sunt, sunt la muncă!

Alte discuții în legătură

Concediu neefectuat Gabi H Gabi H Buna ziua, va rog sa ma ajutati sa ma lamuresc in urmatoarea situatie : la incetare CIM conf codul muncii art 141 (4) \"compensarea in bani a CO neefectuat ... (vezi toată discuția)
Concediul de odihna neefectuat se plateste? gizeh_65 gizeh_65 Vin cu o intrebare si eu...am fost angajata la o firma cu contract de munca pe perioada nedeterminata din data 4 septembrie 2007 pina la dat 15 august 2008 ... (vezi toată discuția)
Concediu de odihna plata ContSters235906 ContSters235906 Buna seara, Imi puteti spune va rog daca zilele de concediu se reporteaza?! In cazul demisiei si a respectarii zilelor prevazute in contractul ... (vezi toată discuția)