avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 447 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Trecerea pe nume a unei masini
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Trecerea pe nume a unei masini

Buna, am cumparat o masina SH din strainatate, este trecuta pe numele cumnatului meu care locuieste acolo. Trebuie sa o aduca in tara pentru a o inmatricula.
Imi puteti spune va rog ce acte sunt necesare ca sa o trec pe numele meu?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 09:38, 4 Septembrie 2018
Daca vehiculul are documentele de achizitie incheiate in alta tara,documentele vor trebui traduse in limba romana
Cerere Radiere + Cerere Inmatriculare (Transcriere)
Certificat de Radiere
Fisa Inmatriculare
Contract de Vanzare-Cumparare (sau Factura)
Asigurare RCA
RAR (carte identitate + certificat autenticitate)
Taxa Talon (CEC: ÷ 37 lei)
Taxa Inmatriculare (Primarie: ÷ 52 lei)
Impozit (Primarie: se calculeaza din data respectiva pana la sfarsitul anului)
Traducere Carte + Contract sau factura (de un translator autorizat)
Certificatul Fiscal (Primarie: este nevoie de certificatul fiscal si de la cumparator)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pierdut talon auto pe numele tatului meu decedat, ce fac? fadidraghici fadidraghici Buna ziua, Am pierdut taloanele de la doua masini care erau pe numele tatalui meu decedat. Am facut partaj-ul la notar si o masina a fost trecuta pe ... (vezi toată discuția)
Cumparare auto Cristi Cristi Cristi Cristi Buna ziua,as avea nevoie de ajutor,doresc sa achizitionez un automobil,masina mica, va rog vsa imi spuneti pasii completi pe care trebuie sa i fac ,adica ... (vezi toată discuția)
Cumparare si inregistrare masina din gemania mariantrifan mariantrifan Am si eu ceva nelamuriri cu privire la cumpararea si inscrierea unei masini SH din Germania. Am gasit sa cumpar o masina, o iau de la un dealer autorizat cu ... (vezi toată discuția)