avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 962 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Detalii amenda minor
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Detalii amenda minor

Acum o zi, un prieten de-al meu in varsta de 15 ani, a fost oprit de un echipaj de politie rutiera, cum ca nu avea bicicleta dotata corespunzator circulatiei pe timp de noapte. I-au dat o amenda si i-au spus ca e in valoare de 450 lei, dar daca e achitata in 15 zile, e numai 217 lei.
Intrebarile sunt: -amenda poate fi achitata la primarie?
-mama lui va fii anuntata? (i s-a spus ca el trebuie sa o plateasca)
-ce se va intampla daca trece termenul, si amenda nu este platita? Va fi adaugata la impozite?
Cam asta a fost tot, multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: latka , utilizator 05:31, 4 Septembrie 2018
1. Posibil ca valorile sa nu fie acestea, 1 punct amenda =145 RON. Cuantumul amenzii se calculeaza in puncte-amenda. Sa zicem ca a primit 4 puncte amenda si la jumatate ar fi 290 RON. Toate datele respective reies din ce scrie in PV de contraventie.
2. Amenda poate fi achitata la primarie, trebuie sa aiba cartea de identitate la el si procesul verbal de contraventie.
3. Mama lui va fi anuntata doar in momentul cind amenda nu e platita, la sfirsit de an sigur, pentru ca vin somatiile de la departamentul economico-financiar din primarie pentru toti datornicii pe anul respectiv.
4. E clar ca daca amenda nu e platita vor veni somatii la acea adresa. Nu se adauga la impozite, pentru ca amenda e pe numele altei persoane, nu cel ce detine proprietatea, dar somatiile vor continua, datoria te urmareste peste ani. Stiu un caz in care persoana a fost gasita de ANAF, in cu totul alta localitate, iar la momentul angajarii i s-au oprit banii cu titlu executoriu, din contul sau personal.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenzi circulatie tolomeidaniel tolomeidaniel Buna seara,ma numesc Tolomei Daniel si am primit recent o amenda de 580 lei in 15 zile am platit 290lei,dar am o nelamurie caci citind in lege spun asa ,, ... (vezi toată discuția)
Comunicarea pentru parcarea neregulamentara se poate contesta ... Ein Mann Ein Mann Comunicarea pentru parcarea neregulamentara se poate contesta si dupa plata amenzii? In comunicare se mentioneaza ca fapta se sanctioneaza cu 435 lei si 2 ... (vezi toată discuția)
Noua lege a amenzii rutiere! ovis67 ovis67 Bună ziua, conform noii legi a amenzilor rutiere extinsă la 15 zile a plății amenzii, eu am primit ieri 24 august o amenda de 580 cu plata a 290 lei, eu ... (vezi toată discuția)