Am cumpărat împreună cu altă persoană un teren pe care se află și un imobil de care se folosește doar ea. Aș putea s-o oblig să-mi înapoieze partea din suma plătită, urmând ca apoi persoana respectivă sa devină unic proprietar?
Am cumparat impreuna cu o alta persoana un teren pe care se afla si un imobil. Datorita unui complex de imprejurari de acestea se foloseste doar aceasta persoana. Va rog sa-mi spuneti cum, si daca as putea sa oblig aceasta persoana sa-mi inapoieze partea mea din suma platita, urmand ca apoi persoana respectiva sa devina unic proprietar. Va multumesc pt sprijin.
Buna ziua,
Daca nu va intelegeti cu persoana respectiva sa va inapoieze de buna voie suma de bani va trebui sa obtineti o hotarare judecatoreasca prin care sa ii solicitati banii.
Aceasta presupune o actiune in instanta. Obiectul actiunii depinde foarte mult de clauzele contractului! Poate fi o actiune in pretentii, o iesire din indiviziune, etc...
Este vorba de un contract normal de vanzare cumparare, cu doi cumparatori, fiecare dobandind cate 1/2 din bunul cumparat. V-as ruga sa-mi spuneti, in principiu merita sa deschid acest process ? Ma refer daca, cel putin teoretic , exista vreo sansa sa-mi recuperez suma platita. Va multumesc
Este simplu aveti posibilitatea sa solicitati iesirea din indiviziune ,atribuirea bunului imobil celuilalt proprietar cu obligatia de a va despagubi pt cota dvs.Valoarea se stabileste in urma unei expertize,contactati un av pt a demara procedurile.Puteti solicita si o contravaloare lipsa de folosinta pt cota dvs daca terenul a fost folosit,lucrat,arendat etc de celalalt coproprietar.
Va multumesc mult. . Voi incerca sa ma inteleg cu celalalt proprietar. Daca nu vom ajunge la nici o intelegere, ceea ce este foarte probabil, , va voi contacta.