avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 351 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Drepturi bănești
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Drepturi bănești

Buna ziua. 1. Am un copil cu autism cu certificat de handicap grav pentru care primesc o indemnizație lunară de la primărie în cuantum de 1162 lei, până pe 18 august 2019. Nu sunt angajata Primăriei că asistentul copilului, am avut loc de muncă. 2. Am un bebe pentru care sunt in concediu de creștere copil până la 2 ani, până în 17 octombrie 2019. 3. In luna august 2019 voi merge la comisie la direcția pentru protecția copilului pentru a reînnoi certificatul de handicap. Voi solicita sa îl emită cu asistent personal, sa pot încheia contract de munca cu primăria. Care ar fi drepturile bănești în cazul în care mi se va elibera certificat cu gradul de handicap grav ? Dar dacă va primi un grad mai scăzut, cred că accentuat? 4. In cazul in care, in urma eliberării certificatului de handicap cu asistent personal al copilului cu autism, voi încheia contract cu primăria, ce se va întâmpla cu indemnizația de creștere copil? Exista acel stimulent de inserție, in ce cuantum? Precizez că după cei doi ani de concediu creștere copil mi se va desființa postul la firma la care am lucrat înainte de a naște. Contractul de munca pe care-l voi încheia cu primăria va fi ca orice CIM încheiat cu orice angajator, adică mi se vor plăti contribuțiile la sănătate, pensii, șomaj ? Vă mulțumesc.

Alte discuții în legătură

Drepturi persoane cu grad accentuat de handicap buziladiana buziladiana buna ziua poate cineva mult mai informat decat mine ma poate ajuta in urmatoarea situatie Copilul meu in varsta de 2 ani si 3luni a fost diagnosticat cu ... (vezi toată discuția)
Drepturi copil cu autism RamoCriss RamoCriss Buna ziua! Sunt mama unui copil cu autism, in prezent sunt asistent personal pt el. In cazul in care se schimba incadrarea in grad de handicap, de la grav la ... (vezi toată discuția)
Indemnizatia de insotitor acordata minorului cu handicap grav katharina.kiss katharina.kiss buna ziua sunt mama unei fetite ce detine certificat de handicap grad grav si care in curand va implini 3 ani . in prezent copilul beneficiaza de urmatoarele ... (vezi toată discuția)