avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 342 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Cât este amenda pt alcoolemie 0.83 in aer pur ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Cât este amenda pt alcoolemie 0.83 in aer pur expirat, cu accident?

O persoana cu alcoolemia 0.83 a făcut accident ( a lovit o alta masina datorită nepastrarii distanței, în mașină lovită se afla un copil. La fața locului a fost chemată o ambulanță și poliția.) Firma de asigurări va despăgubi paguba? Persoana care a produs accidentul va trebui sa dea banii înapoi firmei de asigurări? Ce se întâmplă în caz de neplata către firma de asigurări sau in cazul in care nu se plătește amenda?
Cel mai recent răspuns: Olga Tanasa , Consultant asigurari 16:44, 18 Septembrie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Anulare permis şi închisoare de la 1 la 5 ani sau amendă penală.
Firma de asigurări nu va plăti pentru pagube cauzate de persoane sub influenţa drogurilor sau al alcoolului - dacă citeşti în poliţa de asigurare, uită-te la capitolul "Excluderi".
Persoana care a cauzat accidentul va plăti din buzunar, iar dacă autovehicului aparţine unei firme, firma plăteşte solidar.
Dacă nu plăteşti despăgubirile, poţi fi executat asupra tuturor bunurilor tale. Adică îţi pune poprire pe casă sau maşină, ţi-o vinde şi te lasă pe drumuri.
Mulțumesc frumos pentru răspuns!
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Trebuie sa aiba grija sa nu faca inchisoare.
Exista doua infractiuni comise.
Nu se pune problema de amenda...ci de evitarea inchisorii.
corform legii 132/2017 art. 11 pct .3 lit.E, compania de asigurari despagubeste
Dat fiind faptul ca se vorbeste despre o alcoolemie de peste limita 0.8 (infractiune) compania de asigurari va face regres impotriva soferului vinovat de producerea accidentului
Art. 11. - Riscurile acoperite


(1) Asigurătorul RCA are obligația de a despăgubi partea prejudiciată pentru prejudiciile dovedite suferite în urma accidentului produs prin intermediul vehiculului asigurat.

(2) Fără a se depăși limitele de răspundere prevăzute în contractul RCA, în conformitate cu prevederile art. 6 alin. (4) și (5) și în condițiile în care evenimentul asigurat s-a produs în perioada de valabilitate a contractului RCA, asigurătorul RCA acordă despăgubiri în bani pentru:

a) vătămări corporale sau deces, inclusiv pentru prejudicii fără caracter patrimonial;

b) prejudicii materiale, inclusiv costuri de radiere și înmatriculare, costuri cu taxe de timbru, cheltuieli cu limitarea prejudiciului, dovedite cu acte, cheltuieli aferente diminuării valorii vehiculului după reparații, dovedite cu acte sau expertiză;

c) costuri privind readucerea vehiculului la starea dinaintea evenimentului asigurat, dovedite cu documente emise prin sisteme specializate sau prin documente emise în condițiile legii;

d) prejudicii reprezentând consecința lipsei de folosință a vehiculului avariat, inclusiv înlocuirea temporară a vehiculului, pe baza opțiunii persoanei prejudiciate;

e) cheltuieli de judecată efectuate de către persoana prejudiciată sau cheltuieli aferente în cazul soluționării alternative a litigiului dacă soluția este favorabilă persoanei prejudiciate;

f) cheltuielile legate de transportul vehiculului avariat, aparținând terțului păgubit, de la locul accidentului la locația în care se găsește centrul de constatare daune, la unitatea reparatoare aleasă de păgubit în vederea reparării vehiculului, cel/cea mai apropiat/apropiată de locul producerii accidentului sau de domiciliul persoanei prejudiciate, după caz, dacă respectivul vehicul nu se mai poate deplasa prin mijloace proprii, iar asigurătorul nu asigură transportul.

(3) Indiferent de locul în care s-a produs accidentul de vehicul - pe drumuri publice, pe drumuri care nu sunt deschise circulației publice, în incinte și în orice alte locuri, atât în timpul deplasării, cât și în timpul staționării vehiculului asigurat, asigurătorul RCA acordă despăgubiri până la limita de răspundere prevăzută în contractul RCA pentru:

a) prejudiciul produs de dispozitivele sau instalațiile cu care a fost echipat vehiculul, inclusiv pentru prejudiciul produs din cauza desprinderii accidentale a remorcii, semiremorcii ori a atașului tractat de vehicul;

b) prejudiciul produs din culpa conducătorului vehiculului asigurat;

c) prejudiciul produs prin fapta lucrului, când prejudiciul își are cauza în însușirile, acțiunea sau inacțiunea vehiculului, prin intermediul altui lucru antrenat de deplasarea vehiculului, prin scurgerea, risipirea ori căderea accidentală a substanțelor, materialelor sau a obiectelor transportate;

d) prejudiciile provocate terților, drept consecință a deschiderii ușilor vehiculului, în timpul mersului sau atunci când vehiculul este oprit ori staționează, de către pasagerii acestuia, fără asigurarea că nu se pune în pericol siguranța deplasării celorlalți participanți la trafic;

e) prejudiciile provocate terților, drept consecință a conducerii vehiculului sub influența băuturilor alcoolice sau a stupefiantelor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am rămas fără geamuri și cu imobilul avariat din cauza unei explozii de anvelopă în fața casei. cum să procedăm pentru a primi despăgubirile? Vilmaretta Vilmaretta Vineri in zori am fost victimele unei explozii de anvelopa TIR in urma careia casa in care locuim s-a avariat: toate geamurile de pe partea frontala s-au ... (vezi toată discuția)
Despăgubire transport platformă pe rca-ul vinovatului ottotavy ottotavy Va salut, Dupa un accident in urma caruia autoturismul meu nu se mai poate deplasa am chemat platforma pentru a il aduce la constatare si apoi la ... (vezi toată discuția)
Urgent!!! accident cu vatamare corporala giani_cainele giani_cainele IN URMA CU O LUNA AM ACCIDENTAT CU MASINA O PERSOANA CARE SE AFLA LA VOLAN SI CIRCULA CORESPUNZATOR.EU AM POLITRAUMATISM LA MB INFERIOR IAR DUMNEALUI SI-A ... (vezi toată discuția)