avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 388 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Doar 3/4 din constructie.
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Doar 3/4 din constructie.

Buna ziua, am si eu urmatoarea speta, a carei rezolvare nu o gasesc :

Sotul lui Vasila Anica, moare in 1960. Vasile Anica se duce sa faca succesiunea. Notara nu intelege speta si, robot fiind, introduce in masa succesorala, atat terenul cat si constructia.
Terenul insa fusese cumparat inainte de casatorie de catre Vasile Anica, pe numele sau de fata, si nu ar fi trebuit sa intre in masa succesorala.
Prin urmare, Vasile Anica, ii actioneaza in instanta pe cei 3 frati ai sotului sau decedat(numit Vasile Florea) si instanta ii da castig de cauza, socotind sa notarul a facut gresit actul de mostenire.
Urmeaza mai multe procese (5 ca sa fiu mai exact) intre anii 1961 si 1962 in Raionul Tudor Vladimirescu din Bucuresti si in urma acestor procese, se rectifica Certificatul de Mostenitor, se constata ca bunul imobil (casa) nu este partajabila in natura si prin urmare i se atribuie Vasile Anicai, aceasta din urma fiind obligata insa la plata unei sulte catre cei 3 frati care, de cate 1100 de lei fiecare.
Aceasta sulta se stabileste in urma unui alt proces prin care numai jumatate din casa se imparte intre sotia supravietuitoare si cei 3 frati ai defunctului, fiecaruia dintre cei 3 frati revenindu-i cate 1/6 din valoarea casei, asa cum am spus, evaluata la 1100 de lei, aceasta fiecare sesime.
Ok, prin urmare, in urma acestui proces, sora bunicii mele, Vasile Anica, ramane cu 3/4 din casa si 100% din teren, obligata fiind la plata unei sulte catre cei 3 frati.

Acum, problemele care intervin:
- Vasile Anica plateste in intregime acele sulte insa nu ridica sarcinca, daca este vorba de o sarcina impusa sau mai bine zis, dupa efectuarea platilor, nu se duce sa constate ca acum nu mai detine 3/4 din proprietate ci intreaga proprietate
- Nu am decat 2 chitante, una de 1100 de lei si una de 300 de lei, privitoare la aceste plati facute de catre Vasile Anica catre cei 3 frati.
- Nu am decat 2 sentinte civile din cele 5 si aceste 2 sentinte civile le am doar in fotocopie
- Vasile Anica a lasat, prin testament, toate bunurile bunicii mele si bunica mea, mi-a lasat prin testament, mie. Sunt unicul mostenitor.
- La PMB, apare ca am doar 3/4 din constructie insa la Taxe si Impozite, platesc impozit pe 100% din cladire, de zeci de ani.
- Bunica mea, C. Lambrinica a mostenit casa + terenul de la sora ei, Vasile Anica. C. Lambrinica imi face in 1995 act de vanzare-cumparare, mie ca si nepot.

Cum pot ajunge sa am 100% din constructie, sa dovedesc mai exact acest lucru: ca la momentul respectiv s-au platit acele sulte, ca cei 3 frati ai defunctului Vasile Florea s-au linistit ca si-au primit banii insa nu au semnat nimic in sensul asta. Am doar declaratiile ca la momentul respectiv s-au platit acele sulte, ale bunicii mele si matusii mele insa ambele sunt decedate acum. De asemenea, este clar pentru mine, pe cale de deducatie logica, faptul ca la momentul respectiv, au fost platit acele sulte, intrucat de 56 de ani, nimeni nu ne-a deranjat, intrebandu-ne de sanatate cu privire la aceasta proprietate si, de asemenea, cei 3 frati ai defunctului, au fost conform dovezilor, atat de agrisivi in sustinerea cauzei lor incat este de bun simt sa presupun ca daca nu s-ar fi platit sultele respective, la acel moment, ar fi facut intr-un fel sau altul, noi actiuni in justitie.

Toate celelalte acte, le am in original: certificate de mostenitor, acte de V-C, o parte din sentinte si decizii, testamente etc.

Daca as reusi sa gasesc in vreo arhiva, respectivele sentinte (am numarul lor, data, numarul de dosar, presedintele completului de judecata, organul de jurisdictie/instanta etc.) cred ca as putea sa dovedesc foarte usor si apoi sa incerc sa cer rectificarea respectivelor acte.

Sunte interesat de o persoana care sa poate prelua cazul.

Alte discuții în legătură

Buna seara, in urma dezbaterii succesiunii bunicilor, unei matusi ... FlorinBrb FlorinBrb Buna seara, in urma dezbaterii succesiunii bunicilor, unei matusi i s-a cuvenit prin hotarare judecatoreasca casa mobilata si utilata impreuna cu alte terenuri ... (vezi toată discuția)
Titlu de proprietate - partaj judiciar aurelsmeu aurelsmeu Buna seara, Indraznesc sa va supun atentiei un caz de partaj judiciar care se tot amana de la o luna la alta si care nu-l pot intelege deoarece nu am ... (vezi toată discuția)
Testament andrei2577 andrei2577 Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu un sfat vederea acceptarii/atacarii unui testament: - in urma decesului bunicului meu, ne-am prezentat la notar pentru ... (vezi toată discuția)