avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 682 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna seara, in urma dezbaterii succesiunii bunicilor, ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna seara, in urma dezbaterii succesiunii bunicilor, unei matusi ...

Buna seara, in urma dezbaterii succesiunii bunicilor, unei matusi i s-a cuvenit prin hotarare judecatoreasca casa mobilata si utilata impreuna cu alte terenuri dar si datorii in valoare de 20000 lei la doi dintre frati. Aceasta a facut un testament in fata unui notar in favoarea unui nepot deoarece nu avea parinti, copii sau sot dar intre timp ea a decedat. Intrebarea mea este cum se procedeaza cu datoriile, cu bunurile dar si cu testamentul? Ce si cui plateste dar si cum isi recupereaza cei doi datoriile? Multumesc
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 10:52, 9 Octombrie 2020
In baza testamentului, trebuie dezbătută succesiunea după mătușă.
Nepotul respectiv va moșteni atat bunurile acesteia, cât și datoriile, mai exact și obligația de plata a sultelor către frații mătușii.
Si le poate plati in bunuri mobile sau imobile sau doar in bani? Spre exemplu prin cedarea unui teren fiecaruia?
Exista posibilitatea renuntarii la testament?
Da, puteti renunta la succesiunea matusii si la calitatea de lagatar.
Daca in contul datoriei le dati un bun, puteti incheia un act de dare in plata. Transmiteti proprietatea bunului respectiv, iar datoria se stinge.
Multumesc pentru raspunsuri. Daca se merge pe calea de a renunta la testament cum se procedeaza cu bunurile si cu datoriile? De unde isi mai recupereaza cei doi datoriile?

Alte discuții în legătură

Am dreptul la mostenire si daca da la ce cota? DerLehrer DerLehrer Buna ziua, In urma decesului matusii mele (sora tatalui) pot avea drept la mostenire si daca da, la ce cota ? Mentionez ca pe linie directa nu are ... (vezi toată discuția)
Succesiune unchi fara copii. de ce nu i-a revenit unchiului nimic din cota parte la care au renuntat cele 2 surori ale matusi? Epuree Epuree Succesiune unchi fara copii. Nu am inteles clar ce a spus unchiul, dar cam presupun ca asa a fost: matusa mea a murit si nu au lasat testament sau alt act, ... (vezi toată discuția)
Mostenitori rezervatari vs mostenitor testamentar irina65 irina65 Buna ziua, Va expun situatia mea si as dori, rog frumos, o lamurire. Am o varsta destul de inaintata si ceva probleme de sanatate. Si pentru ca nu sunt ... (vezi toată discuția)