avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 565 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna seara, in urma dezbaterii succesiunii bunicilor, ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna seara, in urma dezbaterii succesiunii bunicilor, unei matusi ...

Buna seara, in urma dezbaterii succesiunii bunicilor, unei matusi i s-a cuvenit prin hotarare judecatoreasca casa mobilata si utilata impreuna cu alte terenuri dar si datorii in valoare de 20000 lei la doi dintre frati. Aceasta a facut un testament in fata unui notar in favoarea unui nepot deoarece nu avea parinti, copii sau sot dar intre timp ea a decedat. Intrebarea mea este cum se procedeaza cu datoriile, cu bunurile dar si cu testamentul? Ce si cui plateste dar si cum isi recupereaza cei doi datoriile? Multumesc
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 10:52, 9 Octombrie 2020
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Dacă legatarul acceptă moștenirea, plătește și datoriile (în limita activului).
Dacă legatarul renunță la moștenire, atunci moștenitorii legali ai defunctei sunt frații ei. Iar defuncta era datoare către „doi dintre frați”. (pare că-s mai mulți frați, după cum v-ați exprimat).
Fiecare dintre frații care acceptă moștenirea este dator să suporte și pasivul succesoral, proprorțional cu cota cuvenită. Și vom vedea ca „fratele Ion” (moștenitor și creditor totodată) are și de luat și de dat ... inclusiv lui însuși. (operează confuziunea).
Ultima modificare: Vineri, 9 Octombrie 2020
romascanu, moderator
Daca legatarul renunta, masa succesorala vor fi dobandite de mostenitorii legali ai matusii.
Frati/surori, nepoti de la frati/surori, unchi/matusi, veri primari

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am dreptul la mostenire si daca da la ce cota? DerLehrer DerLehrer Buna ziua, In urma decesului matusii mele (sora tatalui) pot avea drept la mostenire si daca da, la ce cota ? Mentionez ca pe linie directa nu are ... (vezi toată discuția)
Succesiune unchi fara copii. de ce nu i-a revenit unchiului nimic din cota parte la care au renuntat cele 2 surori ale matusi? Epuree Epuree Succesiune unchi fara copii. Nu am inteles clar ce a spus unchiul, dar cam presupun ca asa a fost: matusa mea a murit si nu au lasat testament sau alt act, ... (vezi toată discuția)
Mostenitori rezervatari vs mostenitor testamentar irina65 irina65 Buna ziua, Va expun situatia mea si as dori, rog frumos, o lamurire. Am o varsta destul de inaintata si ceva probleme de sanatate. Si pentru ca nu sunt ... (vezi toată discuția)