Va rog sa ma ajutati cu un sfat vederea acceptarii/atacarii unui testament:
- in urma decesului bunicului meu, ne-am prezentat la notar pentru succesiune;
- studiind actele acesta ne-a informat ca defunctul are un testament inregistrat;
- desi bunicul avea un apartament (50/50 proprietate cu sotia), o casa parinteasca (sesime impreuna cu ceilalti 5 frati) si locuri de veci (nu stiu exact procentele), testamentul se refera strict la apartament si la bunurile din el;
- prin testament lasa cei 50% ai lui din casa catre sotie si 50% ai lui bunurile din casa catre un nepot (care nu ar fi intrat la mostenire, fiind nepot de fiica in viata);
- astfel sare din mostenire alti 2 mostenitori (fiica in viata si nepot de fiica predecedata - eu);
- testamentul a fost redactat acum 5 ani, bunicul a murit acum (aproape) 2 ani
- noi ne-am prezentat acum 1 luna la notar, iar saptamana viitoare ar trebui sa ne prezentam pentru a accepta sau nu acel testament.
Testamentul bunicului era la acel nepot (ce nu intra la mostenire), tot la el existand un testament al bunicii in viata. Timp de atatia ani nu a facut public existenta acelui testament (nici catre mama lui, sarita la mostenire) si nici nu vrea sa dezvaluie continutul testamentului bunicii. Nu vrea sa se intalneasca cu nimeni si nici sa discute cu cineva.
Intrebare: cum trebuie sa procedez pentru a ataca acel testament?
Daca aveti alte intrebari/sfaturi/pareri va stau la dispozitie cu placere.
In calitate de nepot de fiica predecedata, aveti rezerva succesorala, adica o cota care vi se da automat, conform legii.
Se cere reducerea cotitatii disponibile in instanta. Adica se anuleaza testamentul pentru fractia care vi se cuvine.
Mostenire
Ella2
Dacă am testament si am deschis succesiunea (persoana decedata,neavând copii)nepoții decedate pot interveni cumva la succesiune? (vezi toată discuția)