avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 974 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Concediu maternitate
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Concediu maternitate

Bună ziua. Dacă cele 126 de zile de maternitate se termină pe 3 septembrie, contractul de la muncă încetează în 8 septembrie, iar eu împlinesc cele 42 de zile abia pe 12 septembrie, ce se întâmplă cu zilele din 8-12 septembrie? (Menționez că am născut mai târziu de termen, si zilele de concediu medical le-am luat până la data probabila a nașterii. Am greșit-o pe treabă.)
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:58, 7 Septembrie 2018
Cu ce articol inceteaza c.i.m.?
Art 56 alin 1 lit. i ( legea 53/2003)
Imediat dupa incetarea c.i.m., mergeti la AJOFM pentru a va inscrie la somaj.

Din somaj puteti intra in concediu de maternitate si apoi in CCC.

Pe perioada concediului de maternitate si a CCC, plata indemnizatiei de somaj este suspendata si se va relua, de unde a ramas, dupa incetarea fiecaruia dintre aceste concedii.

Cineva mi-a spus sa merg la casa de sănătate să fiu preluată în plată. E ok?
Este corect si asa ...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu postnatal și de creștere copil după expirarea contractului Neva09 Neva09 Bună ziua! V-aș ruga, dacă puteți, sa ma ajutați cu următoarea problema: În acest moment sunt în prenatal, contractul îmi expira în data de 11 mai ... (vezi toată discuția)
Contractul de munca inceteaza in timpul concediului postnatal. voi beneficia de indemnizatie pentru ccc? sandastoica sandastoica Buna ziua! Din septembrie 2011 am lucrat ca profesoara de limba si literatura romana la un grup scolar dupa absolvirea studiilor de master; luna aceasta am ... (vezi toată discuția)
O intrebare cam urgenta Ruxandra2019 Ruxandra2019 Buna ziua. As avea si eu o intrebare. Sunt cadru didactic necalificat si lucrez de doi ani. Pe data de 14 iunie mi se incheie contractul. Eu sunt insarcinata ... (vezi toată discuția)