avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 514 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Teoria continuităţii serviciilor publice
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Teoria continuităţii serviciilor publice

„După cum se arată în literatura de specialitate , impreviziunea a apărut în materia contractelor administrative, în în baza teoriei continuităţii serviciilor publice, consacrată de activitatea Consiliului de stat francez, această teorie putând fi definită astfel : atât timp cât circumstanţe independente de voinţa contractantului şi imprevizibile în momentul perfectării contractului administrativ bulversează economia fără ca prin acest demers să facă imposibilă executarea şi antrenează un deficit pentru contractant, acesta, rămânând în întregime ţinut strict de a urma executarea obligaţiilor sale, are dreptul de la administraţie la un ajutor pentru a depăşi dificultăţile survenite, preluând în sarcină o parte din deficitul provocat de circumstanţe.“
R.Gh. Geamănu, Clauza de hardship în contractele comerciale internaţionale, Editura Hamangiu, Bucureşti , 2007 , p. 47 şi infra nota 2, p. 47.

Vreau să întreb dacă este corectă fraza: „...rămânând în întregime ţinut strict de a urma executarea obligaţiilor sale...“ sau dacă poate fi reformulată altfel ca să fie înţeleasă în context.
Mulţumesc.

Alte discuții în legătură

Intrebare pentru un avocat specializat in probleme bancare Adrian Constantin Adrian Constantin Aveti cunostinta de jurisprudenta in \" teoria impreviziunii\" , sentinte obtinute in Romania si in Comunitatea Europeana ? Nota : teoria impreviziunii , ... (vezi toată discuția)
Clauza de hardship luiza2008 luiza2008 Va rog frumos sa ma lamuriti cu o chestiune...la ce se refera mai exact clauza de hardship? Stiu ca este un tip de clauza contractuala utilizata in domeniul ... (vezi toată discuția)
Credit imobiliar ipotecar- nu-mi mai pot plati ratele la banca...oare faptul ca banca imi ia casa stinge litigiul dintre noi? cris4family cris4family Buna ziua, indraznesc sa va cer ajutorul intr-o problema, care, cred eu, deja a devenit un subiect la ordinea zilei. Am doi prieteni(sot si sotie) care au ... (vezi toată discuția)