avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 530 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Facturare servicii cercetare dezvoltare in Romania
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Facturare servicii cercetare dezvoltare in Romania

O firma privata platitoare de tva efectueaza servicii de cercet dezv.catre o alta firma privata din Romania neplatitoare de tva.(conf contract in eur si platibil la curs bnr)Prestatorul are voie sa factureze in eur? sau in lei...? Cu tva sau fara?
Ultima modificare: Miercuri, 5 Septembrie 2018
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: Constantin Vera , Contabil 12:06, 11 Septembrie 2018
Buna ziua,

Regulament BNR 4 2005
SECŢIUNEA a II-a
Operaţiuni valutare între rezidenţi

Art. 3. -(1) Plăţile, încasările, transferurile şi orice alte asemenea operaţiuni între rezidenţi, care fac obiectul comerţului cu bunuri şi servicii, se realizează numai în moneda naţională (leu), cu excepţia operaţiunilor prevăzute în anexa nr. 2 "Categorii de rezidenţi care pot efectua operaţiuni în valută", care se pot efectua şi în valută.
(2) Toate celelalte operaţiuni între rezidenţi, care nu fac obiectul comerţului cu bunuri şi servicii, pot fi efectuate în mod liber fie în moneda naţională (leu), fie în valută.
(3) Operaţiunile prevăzute la alin. (2) şi în anexa nr. 2 la prezentul regulament se pot efectua şi în valută, numai pe baza acordului de voinţă al părţilor.

Referiotr la facturare, dvs facturati cu tva la intern.
Ultima modificare: Marți, 11 Septembrie 2018
Constantin Vera, Contabil

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dividende in euro? raduma raduma Am un srl si un cont bancar cu euro. As vrea sa stiu daca pot primi dividende in euro? Care sunt conditiile? Daca in Romania nu se poate, atunci pot sa-mi ... (vezi toată discuția)
Am un srl (servicii internet). pot factura și încasa în euro de la clienții din românia? andrei driscu andrei driscu Am un srl (servicii internet) si ma intrebam daca pentru clientii din Romania as putea sa le dau facturi cu contul de euro al firmei, astfel incat sa ma ... (vezi toată discuția)
Plati in valuta ContSters61634 ContSters61634 Salut. Intr-un contract de inchiriere a unui sediu comercial de catre o persoana juridica rezidenta de la o persoana fizica se poate platii chiria direct in ... (vezi toată discuția)