avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 613 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Includere 1 asociat
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Includere 1 asociat

Buna ziua! Imi puteti spune, va rog, care sunt actele necesare pentru a introduce inca un asociat intr-o firma care are deja doi? (toti cu parti egale). Daca este posibil sa imi spuneti si un pret estimativ, ar fi excelent.
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: MARGARETA STANCIU , Avocat 20:25, 9 Noiembrie 2009
Trebuie sa intocmiti un act aditional la actul constitutiv si un act constitutiv actualizat prin care prevedeti cooptarea a inca unui asociat, fiecare din cei doi sau doua unul cedeaza din partile sociale noului asociat.
Costul pentru aceasta operatiuni este de cca 4-5 mil
Exista vreun exemplar stas?
nu nu exista, poate fi redactat de un avocat, notar, consilier juridic sau chiar de parti nefiind necesara forma autentica. La Registrul Comertuluinexista si cabinete de consultanta si se pot intocmi acolo contra unui comision
adry_s a scris:

Buna ziua! Imi puteti spune, va rog, care sunt actele necesare pentru a introduce inca un asociat intr-o firma care are deja doi? (toti cu parti egale). Daca este posibil sa imi spuneti si un pret estimativ, ar fi excelent.
Va multumesc!

Actele necesare: Hotararea AGA, declaratia noului asociat din care sa rezulte ca indeplineste conditiile legale pentru calitatea de asociat (autentificata), procesul verbal al Consiliului de administratie al noului asociat (asta doar in cazul in care noul asociat este o alta firma), actul aditional la actul constitutiv, declaratia model 2 ORC si anexa 2 daca asociatul este strain.
Contract de cesiune, hotarare asociati , act constitutiv actualizat,declaratia noului asociat.Taxele sunt variabile intre 400-600lei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cesiune parti sociale srl cu asociat unic claudia_d claudia_d Buna ziua, Vreau sa cesionez 1 parte sociala (10%) cuiva care va investi o mica suma in afacerea mea. Sunt administrator si asociat unic. Inca nu vrem sa ... (vezi toată discuția)
Cesiune parti sociale_acte obligatorii? nicoleta_85 nicoleta_85 la o cesiune de parti sociale este necesara si intocmirea unui [b]act aditional la actul constitutiv[/b]? in conditiile in care se face contract de cesiune, ... (vezi toată discuția)
Cesiune parti sociale fara semnare aga wwitza wwitza Buna ziua. Am urmatorul caz: o societate comerciala cu trei asociati( x are 50%, y 40% si z 10%). X si Z sunt si administratori (unul fara altul, cf act ... (vezi toată discuția)