avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1102 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire

Buna seara,
Matusa mea a vindut catre fiica sa un apartament acum 20 ani. Intre timp fiica dansei a decedat dar in testament stipuleaza ca dreptul de mostenire ii revine in totalitate matusii mele.
Unchiul meu cand s-a casatorit cu matusa mea, avea un baiat dintr-o casatorie anterioara.
In urma decesului unchiului meu, am dori sa deschidem succesiunea, Pina la ce grad de rudenie ar avea drept si din partea cui s-ar incadra a fi eligibili mostenitorii?
In conditiile in care matusa mea este afectata emotional si psihic de pierderea suferita , eu ca nepot de frate vitreg a matusii mele, pot avea grija (tutore?, administrator? etc..) de matusa mea ? In acest caz la decesul ei eu pot mosteni ceva?
Multumesc anticipat

Alte discuții în legătură

"din ce clasa de mostenitori face parte copilul?":d cristina__stoica cristina__stoica Domnule Director, Subsemnatul S. I .T, cu domiciliul in str. Sibiu,muncitor in cadrul atelierului X, va aduc la cunostinta cu respect urmatoarele: In urma ... (vezi toată discuția)
Mostenire ofeliab ofeliab Buna seara, As dori sa aflu daca este posibil ca o nepoata dupa frate sa participe la mostenirea unchiului alaturi de sotia acestuia? Fratele este decedat , ... (vezi toată discuția)
Mostenire nepot gesica gesica Buna ziua Va rog sa ma sfatuiti in urmatoarea problema: bunica mea a lasat mostenire mamei si matusii mele (copiii) o casa la curte. Sunt singura fiica a ... (vezi toată discuția)