avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1022 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Inregistrare casatorie din strainatate
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Inregistrare casatorie din strainatate

M-am casatorit in Statele Unite saptamana trecuta. Urmatoarea mea vacanta in Romania va fi in Mai 2019 si atunci vreau sa intregistrez casatoria in registrele romanesti pentru a-mi putea schimba pasaportul si buletinul in numele sotului. Dat fiind ca vor fi aproximativ 8 luni de la casatorie, exista vreo penalitate de platit in Romania pentru intarzierea inregistrarii? Cat dureaza eliberarea certificatului? Multumesc.
Cel mai recent răspuns: laurentiumateiu1992 , utilizator 16:19, 6 Septembrie 2018
ctele de stare civilă ale cetăţenilor români, întocmite la autorităţile străine, au putere doveditoare în România numai dacă sunt transcrise în registrele de stare civilă române.
Cetăţeanul român ARE OBLIGAŢIA, ca în termen de 6 LUNI DE LA CĂSĂTORIE, să ceară transcrierea certificatului/ extrasului de căsătorie la Primăria de domiciliu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Casatorie nevada sua Diola Diola Un certificat de casatorie eliberat de statul nevada ( eu cetatean roman el american) are nevoie de apostila din statul nevada sau e ok si din statul unde ... (vezi toată discuția)
Divort DRAGOS PRELIPCEAN DRAGOS PRELIPCEAN pot desface intr-o instanta romaneasca o casatorie incheiata in strainatate intre un cetatean roman si unul strain? (vezi toată discuția)
Competenta divort Maricica Palancianu Maricica Palancianu Regulamentul CE n.2201/2003 art.3, alin.1 lett. a), pct.3 reglementeaza competenta instantelor de judecata in materie de divort in functie de domiciliul ... (vezi toată discuția)