avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1447 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Casatorie nevada sua
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Casatorie nevada sua


Un certificat de casatorie eliberat de statul nevada ( eu cetatean roman el american) are nevoie de apostila din statul nevada sau e ok si din statul unde avem resedinta ?
Cel mai recent răspuns: Ionita Cristina Avocat , Avocat 06:54, 24 August 2018
In Romania, trebuie sa urmați procedura transcrierii certificatului de căsătorie.

Actele de stare civilă ale cetăţenilor români, întocmite la autorităţile străine, au putere doveditoare în România numai dacă sunt transcrise în registrele de stare civilă române.
Cetăţeanul român ARE OBLIGAŢIA, ca în termen de 6 LUNI DE LA CĂSĂTORIE, să ceară transcrierea certificatului/ extrasului de căsătorie la Primăria de domiciliu.

Cetăţenii care nu declară/ înregistrează, în termenul legal, căsătoria pot fi sancţionaţi cu amendă cuprinsă între 100 –200 lei.

Sunati la Direcția de evidență a populației și vedeti ce acte trebuie depusa.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Transcriere certificat de nastere sonia.maria sonia.maria Ce demersuri trebuie facute de ofiterul de stare civila in cazul transcrierii unui certificat de nastere privind un copil care provine dintr-un parinte roman ... (vezi toată discuția)
Carte de identitate,certif.de casatorie in sua ili47 ili47 Situatia : cetatean roman stabilit in SUA ,casatorit tot in SUA ,are Carte de Identitate provizoriu in Romania ,unde scrie lipsa certif de casatorie .Am ... (vezi toată discuția)
Inregistrare casatorie din strainatate York09 York09 M-am casatorit in Statele Unite saptamana trecuta. Urmatoarea mea vacanta in Romania va fi in Mai 2019 si atunci vreau sa intregistrez casatoria in registrele ... (vezi toată discuția)