avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1018 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Certificat de urbanism sau certificate de urbanism de ...
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Certificat de urbanism sau certificate de urbanism de informare

buna ziua!
Aș dori să aflu care este diferența dintre certificatul de urbanism și certificatul de urbanism de informare.
Intenționez să vând un teren iar cumpărătorul vrea să aibă certitudinea că nu va întâmpina probleme în a scoate el certificatul de urbanism.
Vreau să știu dacă în acest sens îl ajută cu ceva certificatul de urbanism de informare.
Probleme sigur nu va avea pentru că am vecini de jur împrejur. Dar a mai avut probleme în trecut și nu voia să repete experiența
Cel mai recent răspuns: equia , utilizator 12:57, 2 August 2019
poate e vorba despre extrasul de carte funciara de informare
Nu. Certificat de urbanism de informare. Printre hârtiile necesare eliberării acesta este și extrasul de carte funciară de informare

Adrian Dimitriu a scris:

poate e vorba despre extrasul de carte funciara de informare

Defapt nu este mare diferenta.
Daca Certificatul de Urbanism se elibereaza pentru construire, aveti obligatia ca in termenul prevazut in C.U. sa depuneti dosarul pentru eliberarea Autorizatiei de Construire, sau in cazul in care renuntati la ideea de a construi, trebuie sa anuntat unitatea administrativ teritoriala care a emis C.U., ca ati renuntat la ideea de a construi.
In baza C.U. de informare nu se poate cere eliberarea unei Autorizatii de Construire pentru acel teren. ci se cere un alt C.U. pentru construire.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce acte îmi trebuie pt. a ridica o hala metalica sau din lemn, ... Teodor240723 Teodor240723 Ce acte îmi trebuie pt. a ridica o hala metalica sau din lemn, demontabila fara fundatie pe teren propriu? (vezi toată discuția)
Buna ziua! dorim sa achizitinam un teren pe care sa construim ... Simona1a Simona1a Buna ziua! Dorim sa achizitinam un teren pe care sa construim mai multe statii de incarcare automobile electrice. In extrasul de carte funciara terenul este ... (vezi toată discuția)
Consolidare casa veche Dora Iulia Dora Iulia Buna ziua, Am si eu mai multe intrebari si sper sa gasesc raspunsul in aceasta comunitate. Am o casa veche in Bucuresti aproximativ din anul 1960 din ... (vezi toată discuția)