Am avut contract de munca pe perioada determinata pana in data de 31.08.2018 la un liceu din judetul Brasov. Directorul ca si motiv de neprelungire a contractului faptul ca s-a desfiintat postul. Se pare ca postul s-a reinfiintat dupa ce am plecat din scoala. Am inteles ca a facut acesta operatiune doar pentru a angaja o profesoara care nu a participat la repartizarea posturilor. Exista temei legal de a-l actiona in judecata?
Nu este temei legal pentru desfiintarea postului , ci pentru incetarea de drept a c.i.m. incheiat pe durata determinata la expirarea perioadei pentru care a fost incheiat.
Inteleg ca acest contract a fost pe perioada determinata cu data de expirare 31,08,2018. Aveam posibilitatea de a fi repartizat exact pe acelasi post. Lucrul acesta nu a fost posibil pentru ca locurile nu mai erau "disponibile" la repartizare. Postul a redevenit disponibil exact cu 3 zile inaintea anului scolar si pe acest post a fost angajata o invatatoare care e pensionara, cu precizarea ca a depasit cu 3 ani varsta de pensionare.
In concluzie s-a efectuat o manevra pentru a angaja pe cineva probabil pe filiera politica in locul meu.
Cat de legala este aceasta manevra? Pentru a angaja o pensionara trebuiau indeplinite niste criterii de proritizare. Sunt hotarat sa fac tot ceea ce imi sta in putere pentru a imi apara drepturile, problema este ca nu stiu de unde sa incep.