avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 786 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Desfintare post
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Desfintare post

Am avut contract de munca pe perioada determinata pana in data de 31.08.2018 la un liceu din judetul Brasov. Directorul ca si motiv de neprelungire a contractului faptul ca s-a desfiintat postul. Se pare ca postul s-a reinfiintat dupa ce am plecat din scoala. Am inteles ca a facut acesta operatiune doar pentru a angaja o profesoara care nu a participat la repartizarea posturilor. Exista temei legal de a-l actiona in judecata?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:19, 12 Septembrie 2018
Cu ce articol v-a incetat c.i.m.?
Ultima modificare: Sâmbătă, 8 Septembrie 2018
Cornel Vasile, Consilier juridic
Articolul 56 alin(1) litera (i)

Cornel Vasile a scris:

Cu ce articol v-a incetat c.i.m.?

Nu este temei legal pentru desfiintarea postului , ci pentru incetarea de drept a c.i.m. incheiat pe durata determinata la expirarea perioadei pentru care a fost incheiat.
Inteleg ca acest contract a fost pe perioada determinata cu data de expirare 31,08,2018. Aveam posibilitatea de a fi repartizat exact pe acelasi post. Lucrul acesta nu a fost posibil pentru ca locurile nu mai erau "disponibile" la repartizare. Postul a redevenit disponibil exact cu 3 zile inaintea anului scolar si pe acest post a fost angajata o invatatoare care e pensionara, cu precizarea ca a depasit cu 3 ani varsta de pensionare.
In concluzie s-a efectuat o manevra pentru a angaja pe cineva probabil pe filiera politica in locul meu.
Cat de legala este aceasta manevra? Pentru a angaja o pensionara trebuiau indeplinite niste criterii de proritizare. Sunt hotarat sa fac tot ceea ce imi sta in putere pentru a imi apara drepturile, problema este ca nu stiu de unde sa incep.
Puteti solicita ISJ si/sau Ministerului Educatiei efectuarea unui control cu privire la aspectele mentionate de dvs. mai sus.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Anuntare angajat incetare contract de munca perioada determinata cyan cyan Cu cate zile inainte de incetarea c.i.m este obligat angajatorul sa informeze un angajat cu c.i.m. pe perioada determinata (3 luni) ca nu ii mai prelungeste ... (vezi toată discuția)
Somaj dupa concediu crestere copil mmalex07 mmalex07 buna ziua peste o luna mi se termina concediul crestere copil si as vrea sa intru in somaj iar firma vrea sa ma dea in somaj dar nu vrea sa desfinteze postul ... (vezi toată discuția)
Concedierea unicului intretinator de familie luminitza76 luminitza76 Am o intrebare legata de concedierea unicului intretinator de familie.Am a lucrat intr-o firma de componente auto din nov.2007 pana in ian 2009 cand din cauza ... (vezi toată discuția)